PNL şi PDL se întâlnesc miercuri pentru a decide statutul formaţiunii rezultate din fuziune

Liderii liberali şi democrat-liberali se vor întâlni miercuri pentru a lua decizia politică cu privire la noul statut al formaţiunii care va rezulta în urma fuziunii dintre PNL şi PDL.

15 iul. 2014, 07:33
PNL şi PDL se întâlnesc miercuri pentru a decide statutul formaţiunii rezultate din fuziune

Surse politice, au precizat pentru Agerpres că întâlnirea dintre liderii PNL şi PDL ar fi trebuit să aibă loc, iniţial, marţi, însă aceasta a fost reprogramată. În discuţia liderilor democrat-liberali şi liberali au mai rămas numele şi însemnul noii formaţiuni politice.

Potrivit statutului, conducerea noii formaţiuni ar urma să fie paritară. În varianta de lucru a statutului este prevăzut ca din conducerea centrală să facă parte alături de preşedintele partidului, patru prim-vicepreşedinţi, 27 de vicepreşedinţi, opt vicepreşedinţi regionali, trei secretari generali adjuncţi şi 28 de secretari executivi.

Citeşte şi FUZIUNEA PNL-PDL. Cum se va numi viitorul partid. Propunerea lui Stolojan

Statutul prevede modul de funcţionare a conducerii centrale, dar şi a filialelor judeţene şi locale, până la primele alegeri interne, care vor avea loc în 2017.

Vasile Mustăţea (PNL): Fuziunea cu PDL se va face cu păstrarea denumirii şi identităţii PNL

Statutul noului partid va intra de marţi în dezbaterea internă a liberalilor, care se vor reuni în Biroul Politic Naţional şi Delegaţia Permanentă.

Biroul Permanent Naţional al PDL urmează să se reunească miercuri.

Iohannis: Propunerea de Guvern PNL-PDL va fi negociată după alegerile prezidenţiale