Vasile Mustăţea (PNL): Fuziunea cu PDL se va face cu păstrarea denumirii şi identităţii PNL

Vicepreşedintele PNL Vasile Mustăţea, liderul organizaţiei judeţene a liberalilor din Giurgiu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că unirea dreptei este necesară, dar fuziunea cu PDL se va face cu păstrarea denumirii şi tradiţiei istorice a PNL, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
11 iul. 2014, 11:48
Vasile Mustăţea (PNL): Fuziunea cu PDL se va face cu păstrarea denumirii şi identităţii PNL

‘Noi rămânem fermi, consecvenţi deciziilor pe care le-am luat în Congresul ordinar al PNL din acest an şi procedura de fuziune cu PDL continuă şi suntem siguri că până la sfârşitul lunii iulie vom avea un congres comun de fuziune, dar rămânem consecvenţi deciziilor adoptate, în sensul că, vom păstra denumirea partidului aşa cum este acum, PNL, pentru că denumirea, identitatea, tradiţia istorică şi unitatea sunt valori imuabile ale PNL’, a afirmat Vasile Mustăţea.

Liberalul a spus că unirea dreptei este necesară pentru a face faţă ‘stângii’ în lupta politică şi recunoaşte că cel mai puternic partid de stânga din România la ora actuală este PSD.

‘Trebuie să înţelegem un lucru că între programele politice ale celor două partide PNL şi PDL există o compatibilitate şi, pentru noi, inclusiv conducătorul PDL constituie o garanţie a fuziunii. Din ’90 încoace PNL s-a luptat mai mult cu PSD şi, din punctul meu de vedere, a fost mai toxică acea alianţă decât asta pentru că atunci făceam o alianţă între un partid de dreapta şi unul de stânga şi era foarte greu să armonizezi două proiecte politice aparent contradictorii pe câtă vreme acum sunt două proiecte politice de la două partide de centru dreapta’, a susţinut Vasile Mustăţea.

Traian Băsescu vrea PMP în alianţa de dreapta: Fuziunea PNL-PDL NU ESTE POSIBILĂ

El consideră că după fuziunea cu PDL oamenii politici care vor reprezenta noua construcţie politică vor reprezenta mult mai bine interesele României la Bruxelles.

Vasile Mustăţea a afirmat că noua formaţiune politică a lui Călin Popescu Tăriceanu reprezintă acum o ‘centură de siguranţă’ pentru PSD, iar parlamentarii liberali care au plecat se vor întoarce foarte curând în PNL.