PNL Suceava: Nu suntem de acord cu majorări de taxe, Chiţoiu să crească gradul de colectare

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu este de acord cu mărirea taxelor şi impozitelor, informează Mediafax. El este de părere că ministrul de Finanţelor, Daniel Chiţoiu, ar trebui să colecteze taxele în mod corect de la toţi cetăţenii.

31 oct. 2013, 13:12
PNL Suceava: Nu suntem de acord cu majorări de taxe, Chiţoiu să crească gradul de colectare

El a subliniat că în toată lumea scad taxele şi impozitele şi că nu se poate ca în România să se procedeze invers, prin creşterea acestora.

„Nu se pot adăuga noi taxe şi creşterea celor actuale ci doar o lărgire a bazei de impozitare. E nevoie de o colectare corectă şi la timp făcută de Ministerul de Finanţe”, a spus Băişanu.

El a mai spus că în România sunt taxe multe, mari, care nu se plătesc şi că e obligaţia Ministerului de Finanţe să colecteze taxele de la toţi cetăţenii.

Problema nu e ca avem taxe puţine şi mici. Problema e că avem taxe multe, mari şi care nu se plătesc. Nu e normal ca unii să plătească şi alţii să nu o facă . E o concurenţă neloială între societăţi. Cei care nu plătesc, îşi permit preţuri bune”, a spus Băişanu.

El i-a transmis ministrului de Finanţe, Daniel Chiţoiu că are obligaţia de a colecta taxele de la toţi cetăţenii ţării în mod corect.

„Orice adăugare de taxe e nepotrivită pentru momentul actual al dezvoltării României. Susţin scăderea taxelor şi impozitelor şi mărirea numărului contribuabililor” a mai spus deputatul PNL.

Reducerea contribuţiei de asigurări sociale şi cea a taxei pe valoarea adăugată la unele produse vor fi discutate după analiza încasărilor bugetare din acest an şi a indicatorilor macroeconomici aferenţi construcţiei bugetului pe anul viitor, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu.

Chiţoiu a mai declarat că Guvernul speră ca, pe final de an, să depăşească ţinta de încasări bazat pe faptul că reorganizarea ANAF este încheiată la nivel regional şi teritorial, iar din noiembrie Direcţia Antifraudă va intra în atribuţii pentru recuperarea unor sume din evaziune.

 

VEZI SI:

Ialomiţianu: Cel mai negru eşec pentru Ponta este rectificarea negativă. Să fie demişi Chiţoiu şi Voinea