PNL: Tudose îl atacă pe Ciolacu!

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi că el se mă bucură foarte mult că Mihai Tudose a spus că nu este din filmul acesta, pentru că nici nu vreau să fie.

23 ian. 2024, 19:50
PNL: Tudose îl atacă pe Ciolacu!

”Eu mă bucur foarte mult că domnul Tudose a spus că nu sunt din filmul acesta, pentru că nici nu vreau să fiu din filmul acesta”, a spus Nicolae Ciucă, întrebat cum comentează afirmaţiile europarlamentarului PSD Mihai Tudose despre persoana sa.

”Dânsul e actor în filmul ăsta de câţiva ani şi ştim foarte bine unde duce o imagine a unui film pe care îl vezi de multe ori. Eu vreau să fac parte dintr-un serial pe termen mediu, unde să avem ce spune oamenilor şi să avem ce să le prezentăm pentru tot ceea ce înseamnă dezvoltarea economică şi prosperitatea românilor.

Fostul premier Mihai Tudose a afirmat recent că liderul PNL Nicolae Ciucă nu e făcut pentru politică.

”Nu-i din filmul ăsta”, spune europarlamentarul PSD, care nu-l vede pe Nicolae Ciucă în postura de candidat PNL la alegerile prezidenţiale. ”Dacă PNL iese prost la alegerile europarlamentare, domnul Ciucă nu va mai fi preşedintele PNL, hai să fim serioşi”, a declarat Mihai Tudose într-un interviu pentru Prima News.

„Eu cred că e mai degrabă o presiune pe care Mihai Tudose o face la adresa lui Marcel Ciolacu decât la adresa PNL”

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a susținut apoi că afirmațiile făcute de Mihai Tudose care vizau capacitatea politică a liderului PNL, Nicolae Ciucă, reprezintă, de fapt, o presiune la adresa premierului Marcel Ciolacu.

„Pot să vă spun că eu cred că e mai degrabă o presiune pe care Mihai Tudose o face la adresa lui Marcel Ciolacu decât la adresa PNL, iar prin ceea ce a spus Tudose la începutul anului, să știți că doar în aparență a adus un deserviciu domnului Ciucă și PNL. În realitate, tocmai prin declarațiile pe care le-a făcut și spunând că nu e din filmul politicianist, ipocrit, că nu a stat să facă jocuri politice meschine sau politicianiste, nu are nici șase mandate în Parlament, nici șapte, nu a ocupat nici poziții timp de 25 de ani să i se poată reproșa lucruri”, a afirmat Rareș Bogdan.

Nicolae Ciucă: „Când democraţia prezintă anumite fisuri, prin acele fisuri îşi face loc extremismul şi naţionalismul”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, marţi, la Iaşi, că, atunci când democraţia prezintă anumite fisuri, îşi fac loc extremismul şi naţionalismul, el considerând că este important să facem apel la raţiune, argumente şi soluţii.

„Este un fenomen care se întâmplă în mai multe ţări din Uniunea Europeană. Vedem că atunci când democraţia prezintă anumite fisuri, prin acele fisuri îşi face loc extremismul şi naţionalismul. Este o preocupare pentru toţi liderii politici, pentru toţi cei care cred în democraţie şi este un semnal prin care cu toţii trebuie să vedem unde poate să ducă evoluţia extremismului şi unde a dus extremismul de-a lungul istoriei”, a declarat liderul liberal, Nicolae Ciucă.

Potrivit lui Ciucă, extremismul nu a făcut nimic altceva decât „a sacrificat absolut totul, inclusiv vieţi omeneşti, pentru a demonstra ceva ce nu s-a împlinit niciodată”.

„Este important ca de fiecare dată să facem apel la raţiune, la echilibru, la argumente şi la soluţii care să menţină democraţia şi libertatea, valori pe care fiecare dintre noi ni le-am dorit şi ni le dorim în continuare”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, la Iași: ”Să dea Dumnezeu să avem o zi a Unirii în liniște, să ne ascultăm unii pe alții”