PNL va ataca în contencios administrativ orice act normativ al Guvernului pentru înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii

Publicat: Miercuri, 18 Iulie 2018 15:33 // Actualizat: Miercuri, 18 Iulie 2018 15:33 // Sursa: romaniatv.net

PNL va ataca în instanţa de contencios administrativ orice act normativ iniţiat de guvern pentru înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, după ce Curtea Constituţionala a declarat neconstituţională înfiinţarea Fondului prin lege.

Foto: hotnews.ro

“Curtea Constituţională a admis astăzi una dintre obiecţiile de neconstituţionalitate invocate de Partidul Naţional Liberal privind Legea de înfiinţare a Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Este o lovitură dură dată planului lui Liviu Dragnea de a pune mâna pe activele de 10 miliarde de euro ale celor mai importante companii de stat şi de a le transforma în puşculiţa de partid a PSD”, a transmis PNL într-un comunicat de presă.

Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt PNL, spune că Liviu Dragnea va folosi Guvernul pentru a înfiinţa Fondul Suveran şi îl somează public să renunţe la acest demers.

“Suntem convinşi că în urma deciziei CCR de a admite sesizarea Partidului Naţional Liberal, Liviu Dragnea va folosi Guvernul său de marionete pentru a înfiinţa Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii prin Hotărâre de Guvern. Îl somăm public pe liderul PSD, Liviu Dragnea, să renunţe la orice demers de a pune în practică această iniţiativă frauduloasă de preluare abuzivă a companiilor de stat printr-un fond suveran controlat politic, la dispoziţia sa şi a clientelei de partid”, spune purtătorul de cuvânt al PNL.

PNL spune că va continua lupta şi va ataca în instanţa de contencios administrativ orice act normativ iniţiat de Guvern pentru înfiinţarea Fondului Suveran al lui Liviu Dragnea.

Liberalii avertizează Guvernul că orice decizie care poate aduce prejudicii patrimoniului public al statului poate atrage răspunderea ministerială individuală

“Cerem Guvernului României să respecte Legea 111/2016 şi OUG 109/2011 privind principiile guvernanţei corporative în managementul companiilor de stat şi să oprească politizarea acestor companii. Avertizăm membrii Guvernului României că orice decizie a Guvernului care poate aduce prejudicii patrimoniului  public al statului poate atrage răspunderea ministerială individuală, iar o astfel de hotărâre va fi atacată de Partidul Naţional Liberal pe calea judecătorească”, mai spune Ionel Dancă.

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională legea Fondului Suveran, anunţă România TV, CCR precizând că pentru un asemenea fond era suficientă o Hotărâre de Guvern, nu o lege.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7607
RON
21 May
noapte 14 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H