PNL va contesta la CCR proiectul privind pensiile parlamentarilor dacă va fi adoptat de plen

PNL va contesta la Curtea Constituşională proiectul de lege privind pensiile parlamentarilor dacă acesta va fi adoptat de majoritatea parlamententară, a anunţat, marţi, liderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu.

06 oct. 2015, 10:20

Liderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaților, Eugen Nicolăescu, a anunțat că liberalii vor solicita apel nominal la proiectul de lege privind pensiile parlamentarilor, iar dacă acest lucru nu va fi acceptat, aceștia vor părăsi sala.

El a mai spus că, dacă proiectul de lege va fi adoptat, PNL îl va contesta la Curtea Constituțională, informează Agerpres

„Votăm împotriva acestui proiect de lege din toate considerentele cunoscute. În primul rând pentru că este un proiect de lege imoral în acest moment. Este un proiect de lege care are și o serie de conotații neconstituționale și în situația în care va fi adoptat de către majoritatea PSD îl vom contesta la Curtea Constituțională. Decizia noastră politică este să solicităm vot prin apel nominal astfel încât să se cunoască exact cine votează pentru o lege pe care noi am numit-o a rușinii, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, nu se va accepta votul prin apel nominal, parlamentarii PNL vor părăsi sala de ședințe la vot”, a declarat Nicolăescu, la finalul ședinței comisiei de unificare a PNL.

Deputatul liberal a arătat că PNL nu dorește să fie complice la adoptarea proiectului de lege privind pensiile parlamentarilor.

Indiferent că noi ne opunem sau nu, majoritatea pesedistă își va trece legea. De aceea, noi am luat această decizie foarte clară — să nu participăm la mascarada pe care PSD dorește să o facă și iarăși să spună că opoziția a fost în sală și că e complice. Nu vrem să fim complici, să fie apele foarte clar despărțite”, a adăugat Eugen Nicolăescu.

Acesta a exprimat opinia că prin adoptarea legii în discuție președintele interimar al social-democraților ar dori să dea câștig de cauză parlamentarilor PSD „ca să obțină voturi bune și pentru el și pentru viitorul congres al PSD”.

Pe de altă parte, Nicolăescu a precizat că partidul va lua o decizie în legătură cu sancțiunile care ar putea fi aplicate liberalilor care vor vota proiectul de lege privind pensiile parlamentarilor. „Probabil că decizia va fi foarte fermă„, a spus deputatul PNL. Întrebat dacă aceasta ar putea însemna excluderea celor în cauză, Eugen Nicolăescu a răspuns: „De ce nu?”.

Citeşte şi  Eugen Nicolăescu, despre modificarea Codului muncii: Îl considerăm INOPORTUN