PNL va elabora un Cod al incompatibilităţilor pentru a preveni corupţia

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, vineri, că PNL va elabora un Cod al incompatibilităţilor pentru a preveni corupţia. Acesta a mai spus că ANI ar putea avea şi un rol de control prevenitiv, urmând ca instituţia să primească fonduri suplimentare, pentru suplimentarea personalului.

18 sept. 2015, 16:19
PNL va elabora un Cod al incompatibilităţilor pentru a preveni corupţia

Ne propunem să şi facem un apel şi către celelalte partide politice să uniformizeze legislaţia în domeniul regimului incompatibilităţilor adică să gândim un cod al incompatibilităţilor pentru a încuraja integritatea şi pentru a preveni corupţia, pentru că în acest moment (…) sunt nu mai puţin de 275 de acte normative, în care se face trimitere la conflictul de interese„, a declarat copreşedintele PNL Vasile Blaga, potrivit Mediafax.

Vasile Blaga a mai afirmat că PNL nu îşi propune să restrângă aria incompatibilităţilor sau să intervină în funcţionarea ANI sau a altor instituţii, afirmând că PNL va propune însă ca Agenţia să aibă şi „un rol de control prevenitiv, ex-ante”, dându-i posibilitatea să facă acest lucru prin alocări de fonduri suplimentare pentru a creşte numărul personalului, aferent acestor scopuri.