PNL va vota împotriva legii PENSIILOR aleşilor locali

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat, miercuri, că parlamentarii liberali vor vota împotriva proiectului legii pensiilor aleșilor locali, la fel cum au votat și în cazul proiectului legii pensiilor suplimentare pentru parlamentari. Totodată, liderul PNL a precizat că joi va avea loc la ora 16.00 o ședința comună solemnă a celor două Camere pentru comemorarea a 26 de ani de la Revoluţie.

16 dec. 2015, 21:41
PNL va vota împotriva legii PENSIILOR aleşilor locali

„Niciun penelist nu va vota în Senat legea. Cu mine în frunte vom fi în Senat și vom vota împotrivă. Votăm împotriva acestui proiect de lege. (…) Dacă PSD măcar, care are cel mai mare număr de parlamentari, votează cot la cot cu PNL împotriva legii, legea pică. E singura șansă„, declarat Blaga, la Realitatea Tv.

Citeşte şi: Legea privind pensiile aleşilor locali, RAPORT FAVORABIL din partea Comisiilor de specialitate din Senat

În opinia sa, parlamentarii PSD alături de parlamentarii ALDE, UNPR și UDMR vor merge cu proiectul legii ”până la capăt”, scrie Agerpres.

„Cum vor putea explica pesediștii că parlamentarii lor au pensii speciale și primarii lor nu ? Au probleme în propriul partid. Sunt calcule politice meschine, încearcă să-și facă curățenie în partid trecând pe linie moartă oameni pe care altfel nu ar putea să-i treacă (…) pentru că au mare forță în organizațiile lor județene. Și ca să lase scaunul la altul…”, a adăugat Vasile Blaga.

Copreședintele PNL i-a criticat pe social-democrați și a susținut că PSD ”este imoral”.

„Senatul avea luni și marți lucrări în comisii, nu avea lucrări în plen. PNL a cerut comemorarea a 26 de ani de la Revoluție.(…) La ora 16,00 era convocată ședința comună solemnă (… . Uitați-vă! Măcar când discuți lucrurile acestea, despre Revoluția română, ce faci, mergi și mai votezi pensii speciale?! E strigător la cer, e imoral. Deci, profiți de faptul că am convocat Parlamentul reunit la cererea noastră pentru a comemora Revoluția și-ți duci oamenii, ți-i strângi … sper să nu reușească să o facă … Ăsta este PSD-ul, vedeți cât de imoral este”, a mai spus Blaga, după ce moderatorul i-a transmis că Senatul are programată, luni, în jurul orei 17,00, ședință de plen.

Comisia juridică a Senatului a întocmit marți un raport favorabil în cazul propunerii legislative pentru modificarea Statutului aleșilor locali. Potrivit actului normativ, primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de consilii județene care îndeplinesc condițiile vârstei standard de pensionare au dreptul la indemnizație pentru limită de vârstă.

„Cuantumul indemnizației pentru limită de vârstă se acordă în limita a trei mandate și se calculează ca produs al numărului lunilor de mandat cu 0,55% din indemnizația brută lunară. Indemnizația se cumulează cu orice tip de pensie stabilită în sistemul public de pensii și se suportă din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice”, se arată în textul propunerii legislative.

Citeşte şi: Parlamentarii şi-au votat PENSIILE SPECIALE. Scandal în plen: Zgonea o depăşeşte în măiestrie pe Roberta Anastase VIDEO

Actul normativ, semnat de 30 de deputați și senatori de la PSD, PNL și UDMR, mai prevede că pentru mandatele incomplete indemnizația se calculează proporțional cu perioada de mandat exercitată, care nu poate fi mai mică de doi ani.

Proiectul, care a fost adoptat tacit de Camera Deputaților, va intra, împreună cu raportul Comisiei juridice, în dezbaterea plenului Senatului, decizional în acest caz.