PNL vrea comisie de anchetă în cazul Rompetrol

PNL va solicita comisie de anchetă în cazul Rompetrol, a anunțat luni prim-vicepreședintele liberalilor Mihai-Răzvan Ungureanu.

RomaniaTV.net
08 iun. 2015, 11:37
PNL vrea comisie de anchetă în cazul Rompetrol

„Vom solicita, în cel mai scurt timp, instituirea unei comisii de anchetă la nivelul Comisiei de buget-finanțe pe chestiunea Rompetrol, pe care o considerăm o mega escrocherie a deceniului de conducere PSD-istă”, a spus Ungureanu, într-o conferință de presă, după ședința Comisiei de unificare a PNL.

El a arătat că în 2000, când Rompetrol a fost achiziționată de Dinu Patriciu, compania avea datorii de 700 milioane de dolari, iar în 2003 Guvernul Năstase a creditat-o cu 660 milioane de dolari pentru rafinăria Petromidia, ștergând aceste datorii.

Ungureanu a mai precizat că în 2013 a fost încheiat un memorandum între Guvern și KazMunayGas prin care s-a aprobat pierderea a 400 milioane de dolari contra unei promisiuni de investiții de peste 1 miliard de dolari fără clauze punitive. Liberalul a spus că prin acest memorandum recuperarea datoriei Rompetrol a devenit imposibilă.

„În momentul de față suntem complet perdanți în chestiunea Rompetrol fără investițiile promise și fără nicio acțiune din partea statului în raport cu această enormă escrocherie a deceniului”, a afirmat Ungureanu.

El a subliniat că este nevoie de o comisie de anchetă care „să scoată la iveală neregulile și ilegalitățile acestei afaceri”.