PNL vrea să forţeze alegeri anticipate: „Este scenariul care asigură credibilitatea unui nou Parlament”

Co-președintele Partidului Național Liberal (PNL), Alina Gorghiu, a declarat sâmbătă că premierul Victor Ponta "va face absolut orice" pentru ca votul din Camera Deputaților, pe solicitarea de începere a urmăririi penale împotriva sa, să fie amânat până în toamnă, lucru care ar însemna perpetuarea crizei politice. Liderul liberal consideră că alegerile anticipate reprezintă singura modalitate de a asigura din nou credibilitate Parlamentului.
Romania TV
06 iun. 2015, 16:25
PNL vrea să forţeze alegeri anticipate:

„Nu aș vrea să cred acest lucru, pentru că acest lucru înseamnă perpetuarea unei crize politice fără precedent, înseamnă efecte catastrofale pentru România, atât în plan intern, cât și în plan extern, înseamnă că un om care este deja lipsit de ultimul strop de credibilitate pentru cetățenii României va fi în continuare vedetă și oaia neagră a presei internaționale”, a susținut Gorghiu, într-o conferință de presă.

Ea a adăugat că acesta este motivul pentru care le solicită „tuturor celor din PSD” să nu apeleze la „tot felul de scheme și manevre parlamentare”, care ar putea să ducă la amânarea votului pe această solicitare.

„Îi asigur că le vom da tot suportul în rezolvarea cu celeritate a acestei situații jenante, de a avea un Parlament care trebuie să-și dea votul pe o cerere venită din partea DNA, în cazul premierului în funcție”, a afirmat Gorghiu.

Comisia juridică a Camerei Deputaților se va reuni luni, la ora 11,00, pentru a discuta despre scrisoarea procurorului general referitoare la formularea cererii de începere a urmăririi penale față de premierul Victor Ponta.

Totodată, Alina Gorghiu a solicitat demisia premierului Victor Ponta și a făcut un apel la toți parlamentarii să „vină” în jurul PNL, pentru a putea face o majoritate necesară și suficientă pentru trecerea moțiunii de cenzură.

„Avem posibilitatea să-l demitem pe Victor Ponta sau să fie demis. Avem posibilitatea să acceptăm că Victor Ponta va face un gest de maturitate politică, arătând astăzi, mâine, luni, când va fi Consiliul Național al PSD, că înțelege ce înseamnă onoare și demnitate, sau avem varianta acelei moțiuni de cenzură pe care am depus-o și pe care în mod ridicol o suprapune peste chemarea domniei sale la DNA, o moțiune de cenzură care acum capătă o importanță mult mai mare decât anticipam”, a precizat Gorghiu, într-o conferință de presă.

Liderul PNL a cerut tuturor parlamentarilor „din PSD, din UNPR, din absolut orice structură parlamentară la acest moment, să vină în jurul PNL pentru a putea face o majoritate necesară și suficientă pentru promovarea moțiunii de cenzură”.

Gorghiu a mai spus că demisia premierului Ponta din funcție înseamnă „premisa” necesară pentru a putea fi organizate alegerile anticipate și că „este scenariul care asigură credibilitatea unui nou Parlament.

„Mi-e teamă că Victor Ponta refuză să-și dea demisia. Demisia premierului Ponta din funcție înseamnă premisa necesară pentru a putea fi organizate alegerile anticipate, este scenariul care asigură credibilitatea unui nou Parlament, este scenariul care generează acea majoritate parlamentară, credibilă, necesară, pentru a putea forma un guvern necompromis, un guvern de viitor, care să tragă România în aceeași direcție în care dorește și președintele României, în care Parlamentul, cu acea majoritate, își dorește să meargă”, a spus co-președintele PNL.

Alina Gorghiu a mai spus că momentul politic de criză „fără precedent” trebuie cumva să ia sfârșit.

„Dacă domnia sa nu dorește să-și dea demisia, vom vedea ce vom face luni, pentru că o decizie a PSD în această direcție, necesită o decizie a PNL. Vom vedea luni după ședința celor de la PSD care va fi decizia. Poate apelul nostru la responsabilitate față de liderii PSD va avea ecou și vor înțelege că eșecul politic al PSD este clar, în condițiile în care vor insista să ducă țara în această direcție, cu un premier acuzat de fapte asimilate faptelor de corupție. Luni, după decizia PSD, vom face toate discuțiile necesare, inclusiv cu președintele României, vom aborda această temă a crizei politice și a situației premierului în funcție care refuză să-și dea demisia”, a afirmat co-președintele PNL.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Alimentul pe care e bine să-l dai de pomană de Sfinții Constantin și Elena. Trebuie dus prima oară la biserică
Capital.ro
Obligatoriu pentru toți proprietarii de terenuri. Legea se aplică peste tot în România
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Informația momentului despre salariul minim! Cum va fi stabilită formula de calcul
Adevarul
Cum a fost convinsă o tânără să renunțe la școală și la familie pentru a se prostitua. „Era o mașină de făcut bani”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Zodiile lovite de noroc. Scapă de un coșmar
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Cabral, 'pus pe hold' de o… blondisancă! Ce mai contează că e adjudecat + copii acasă? L-a ispitit grav!
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Schimbare pentru cei care au CONT LA BANCĂ. Decizia finală a fost luată chiar acum de judecători
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
Sfinții CONSTANTIN și ELENA. Ce nume sărbătorim astăzi
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'