PNL vrea să modifice legea privind reforma în sănătate după alegerile parlamentare. Anunţul lui Nelu Tătaru: „Putem face acest lucru”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a declarat că liberalii intenţionează ca după alegerile parlamentare să modifice legea 95/2006 în aşa fel încât spitalele importante să treacă din coordonarea Primăriilor în cea a Ministerului Sănătăţii.

RomaniaTV.net
04 iun. 2020, 05:11
PNL vrea să modifice legea privind reforma în sănătate după alegerile parlamentare. Anunţul lui Nelu Tătaru: „Putem face acest lucru”

Întrebat miercuri de ce nu trec spitalele importante din subordinea primăriilor în cea a Ministerul Sănătăţii, Tătaru a explicat că trebuie schimbată legislaţia, însă în momentul de faţă PNL nu are majoritatea în Parlament pentru a face acest lucru.

„Ne gândim ca după următoarele alegeri parlamentare să putem face acest lucru. Avem în intenţie modificarea Legii 95 (95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii – n.r.), reforma în sănătate, tocmai pentru faptul că are peste 1.000 de modificări, nu mai ştim nici care este forma ei originală la câte modificări s-au făcut”, a afirmat ministrul Sănătăţii, pentru postul B1TV, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătăţii despre nereguli privind achiziţiile din pandemie: Vreau să cred că nu e aşa

Nelu Tătaru a menţionat că, sub coordonarea premierului, s-au creat grupuri de lucru cu specialişti din Sănătate, atât din zona privată, cât şi din sistemul public, în care „se vine cu idei, cu perspective, pentru a modifica această lege”.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a precizat că managerii de spitale din Bucureşti, care ţin de Ministerul Sănătăţii, vor fi evaluaţi.

Nelu Tătaru, despre epidemia de coronavirus: „După 15 octombrie, ne gândim că ar putea reapărea”