PNŢCD merge cu liste proprii la europarlamentare şi îşi propune să obţină 5%

PNŢCD va merge pe liste proprii la alegerile europarlamentare, a anunţat preşedintele partidului, Aurelian Pavelescu, la finalul şedinţei Comitetului Naţional de Conducere. De asemenea, PNȚCD propune un executiv de uniune națională și nu va vota posibilul guvern al USD.

RomaniaTV.net
03 mart. 2014, 12:49
PNŢCD merge cu liste proprii la europarlamentare şi îşi propune să obţină 5%

Pavelescu a declarat că a făcut tot ce a fost posibil ca liderii partidelor de dreapta să aibă liste comune, dar fără succes.

„Am făcut tot ce ne-a stat în putinţă pentru a găsi o soluţie de coaliţie a dreptei pentru alegerile europarlamentare şi alegerile prezidenţiale şi acest lucru nu s-a reuşit. În ultimul an, PNŢCD a solicitat permanent liderilor partidelor de dreapta să avem un dialog şi să gândim o formulă care să se opună USL-ului, stângii socialiste, fost comuniste, dar nu s-a reuşit acest lucru din cauza orgoliilor şi calculelor electorale meschine pe care unii lideri le-au făcut şi continuă să le facă”, a afirmat Pavelescu.

Potrivit lui, PNŢCD ar putea obţine 5% din voturi la alegerile din luna mai. „PNŢCD s-a pregătit din timp să meargă singur la alegerile europarlamentare şi suntem azi într-o situaţie foarte bună la nivel naţional şi avem certitudinea că PNŢCD va depăşi 5% la alegerile europarlamentare, pentru că e singurul partid care nu a făcut compromisuri şi nu i-a trădat pe români”, a spus Pavelescu. 

Liderul țărănist a reafirmat faptul că PNȚCD este singurul partid din România care nu a făcut compromisuri cu forțele de stânga după 1990 și nu o va face nici în viitor, subliniind că acestea sunt „responsabile de guvernările dezastruoase și de situația tragică în care se află România”.

PNŢCD: Nu vom susţine niciodată candidatura la Preşedinţie a unor personaje toxice precum Antonescu

„Este vorba despre un sistem politic și instituțional profund corupt, bazat pe nepotism, incompetență, pe lipsă de profesionalism. Este vorba despre o corupție generalizată, acesta este motivul principal pentru care PNȚCD nu va vota guvernul USD în Parlament prin reprezentanții noștri. În situația în care se află România, de instabilitate politică, provocată de iresponsabilitatea liderilor politici care au ocupat guvernarea fraudulos în 2012, considerăm că singura soluție pentru România este realizarea unui guvern de uniune națională”, a afirmat Pavelescu.

El a arătat că situația „explozivă” din Ucraina e un motiv în plus ca liderii politici ai partidelor parlamentare să înceapă dezbateri și un dialog de îndată pentru constituirea unui guvern de uniune națională.

În opinia sa, România nu mai este guvernată după prăbușirea USL, iar o posibilă guvernare USD „nu are niciun fel de legitimitate, fiind o guvernare de stânga care nu face decât să continue ceea ce nu a făcut USL”.

Potrivit lui Pavelescu, un guvern de uniune națională ar fi o soluție care să garanteze stabilitatea României, cel puțin până la alegerile prezidențiale.

Președintele PNȚCD a afirmat că prezența UDMR în guvernul USD este „o soluție imorală”.

„Este un moment în care PSD și UDMR fac un comerț electoral și politic. Fiind foarte disponibil, domnul Victor Ponta încearcă să se mențină la putere cu orice preț și să accepte cerințele UDMR, mereu evitate de partidele responsabile. UDMR este un partid etnic, care de multe ori a creat instabilitate politică prin cerințe exagerate cu accente naționaliste și extremiste. Credem că o asemenea coaliție este imorală și face dovada disperării”, a completat liderul PNȚCD.

Pavelescu a apreciat că specialiștii susțin că nu este constituțională formula propusă de Victor Ponta pentru noul guvern, fără a se parcurge procedurile constituționale, inclusiv procedura consultărilor de la Cotroceni.

Prim-vicepreședintele PNȚCD, Vlad Moisescu, a adăugat că PNȚCD nu va face opoziție liberalilor, deoarece consideră că „nu este un partid de opoziție” și că liderul liberalilor, Crin Antonescu, ar trebui să își asume eșecul guvernării alături de PSD.