Pod prăbuşit în Brazilia. Bilanţ tragic: trei morţi, 14 răniţi şi mai multe persoane date dispărute. VIDEO

Cel puţin trei persoane au murit, iar alte 14 au fost rănite în urma prăbuşirii unui pod în statul Amazonas, din nordul Braziliei, au anunţat autorităţile. Acestea nu exclud existenţa altor victime, relatează AFP.

29 sept. 2022, 13:46

Podul, aflat la 100 de kilometri de Manaus, capitala regiunii, s-a surpat dimineaţa. Victimele sunt doi bărbaţi, unul în vârstă de 39 de ani, iar celălalt neidentificat, şi o femeie în vârstă de 66 de ani. Autorităţile estimează că bilanţul morţilor şi al răniţilor va creşte.

”Unele persoane vorbesc despre opt, 12, 15 victime. Noi am identificat un kombi (furgon), în care de aflau multe persoane, (dar) nu am localizat încă persoanele”, a declarat Orleilson Muniz, comandantul brigăzii pompierilor din Amazonas.

Pod prăbuşit în Brazilia. Bilanţ tragic: trei morţi, 14 răniţi şi mai multe persoane date dispărute

Potrivit agenţiei braziliene publice de presă Agencia Brasil, cel puţin 12 vehicule au ajuns pe fundul râului Curuçá. Martori citaţi de site-ul G1 declară că pasajul era blocat de camioane. Presa locală a citat mai mulți martori care spun că podul avea o fisură care a provocat acest blocaj în trafic înainte de surpare.

Citeste si Tragedie aviatică în Congo. Două elicoptere ale armatei ugandeze s-au prăbuşit. Cel puțin 22 de persoane au murit

Poliţia rutieră a restrâns, cu câteva zile în urmă, accesul vehiculelor uşoare pe acest pod, din cauza unor probleme la infrastructură.

Citeste si Un autobuz şcolar plin cu elevi s-a prăbușit într-o râpă, 11 copii au murit. Imaginile de la locul accidentului au făcut înconjurul lumii

Depozit prăbuşit în timpul vizitei unor politicieni, în Brazilia

În urmă cu 10 zile, Brazilia a fost zguduită de o altă tragedie. Cel puţin nouă persoane au murit în urma prăbuşirii unui depozit în Brazilia. Incidentul a avut loc în timp ce doi politicieni, candidaţi la alegerile din Brazilia, vizitau unitatea, potrivit Reuters.

Candidații la Congres, Jones Donizette și Ely Santos, se aflau în vizită la compania braziliană de containere Multiteiner când o parte a unei structuri de beton din interiorul depozitului s-a prăbușit peste ei și angajații companiei. Donizette a spus într-o postare pe Facebook că el și Santos au fost salvați.  Un departament local de pompieri a spus că cel puțin nouă persoane au murit în urma prăbușirii.