Podul de la Brăila va fi dat în folosinţă parţial. „Golden Gate-ul României” va fi deschis traficului la sfârşitul lunii iulie

Podul de la Brăila ar putea fi deschis traficului la sfârşitul lunii iulie, dar doar pe un tronson, nunță Asociația Pro Infrastructura.

12 apr. 2023, 13:34

Podul de la Brăila va fi deschis traficului între Calea Galați/DJ221B de pe malul brăilean și DN22 Smârdan/Măcin de pe cel tulcean.

Podul de la Brăila va fi dat în folosinţă parţial

Momentan se lucrează la asfaltarea podului şi s-a început instalarea parapetelor de protecție. Urmează semnalizarea (marcaje și indicatoare) și testele dinamice. Sunt în lucru şi drumurile de legătură, mai ales pe brațul lung spre Jijia, mai scrie Asociația Pro Infrastructura într-o postare pe Facebook.

Lucrările la tronsonul Calea Galați-DN2B Centura Brăila vor mai dura întrucât constructorul și CNAIR nu s-au înțeles cine să mute stâlpii catenarei liniei de cale ferată Brăila-Galați. Din acest motiv, acest tronson va fi gata, cel mai probabil, la toamnă. Tot atunci ar trebui să fie inaugurată și conexiunea lungă dintre pod și DN22 lângă Jijila, mai scrie asociația.

Citeste si Dorel lovește din nou! Lucrările la podul suspendat de la Brăila bat pasul pe loc. Pasaj construit prea aproape de stâlpii CFR

De la Brăila la Tulcea, în două minute

În urmă cu câteva zile, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu a postat, pe reţelele sociale, un clip în care traversează podul Galați/Brăila – Tulcea, cu mașina, în aproximativ două minute, la o viteză de 50 km/oră.

Scrioșteanu spunea, săptămâna trecută, că a fost finalizată turnarea celui de al doilea strat de asfalt pe pod, pe sensul de mers către Tulcea, a fost finalizată asfaltarea sensului giratoriu de la Km 1+180 Baldovinești, pe malul brăilean, s-a început turnarea stratului de uzură pe primul tronson al drumurilor de legătură, a început montarea parapetului de protecție pe sensul de mers către Tulcea, a început vopsirea cablurilor principale de susținere a podului cu vopsea anticorozivă și a început asfaltarea sensului giratoriul de legătură cu Drumul Expres Brăila-Galați.

Citeste si Golden Gate-ul României” este aproape gata. Noi imagini cu „Golden Gate”-ul peste Dunăre, care va lega Brăila de Tulcea

Săptămâna aceasta urmau să înceapă turnarea primului strat de asfalt pe pod pe sensul de circulație Tulcea – Galați și să continue lucrările la drumurile de legătură.

Lucrările la acest obiectiv au început în primăvara anului 2019, iar investiția este de aproximativ 500 milioane euro. Contractul a fost semnat în 19.01.2018 cu o perioadă de proiectare de 12 luni și 36 de execuție. Podul de la Brăila ar fi trebuit finalizat în 2022.