Podul Mihai Bravu din Bucureşti va fi modernizat şi consolidat. Cum va arăta

Administrația Străzilor Bucureşti va avea în 2016 un buget pentru investiții de 31,2 milioane lei. Cea mai mare sumă - 12 milioane lei, va fi cheltuită pentru modernizarea și consolidarea Podului Mihai Bravu. Vechiul pod rutier va fi reabilitat, iar lângă el vor fi construite două pasarele, pentru pietoni, potrivit b365.ro.

07 feb. 2016, 14:48
Podul Mihai Bravu din Bucureşti va fi modernizat şi consolidat. Cum va arăta

În acest an, Administrația Străzilor ar putea beneficia de un buget pentru investiții de 31.210.000 lei, potrivit proiectului de buget al Primăriei Capitalei.

Din această sumă, 7,4 milioane lei vor fi cheltuiți pentru reabilitare sistem rutier strada Teius, 2,6 milioane lei sunt alocați pentru semnalizarea verticală dinamică pe arterele Municipiului București, iar 10 milioane lei pentru studii de prefezabilitate, fezabilitate și proiecte tehnice.

Cea mai mare sumă din bugetul de investiții este prevăzută pentru modernizarea și consolidarea Podului Mihai Bravu. Astfel, 12 milioane lei au fost alocați în proiectul de buget pentru această lucrare.

Primăria Capitalei vrea să consolideze podul, dar și să îl supralărgească. Potrivit proiectului, circulația rutieră pe pod va fi extinsă, de la trei benzi pe sens la patru benzi pe sens. De asemenea, trotuarele existente vor fi desființate, iar circulația pietonilor va fi mutată de pe pod pe două pasarele independente, paralele cu podul. Tot pe aceste pasarele vor fi amenajate și zone destinate circulației cicliștilor.

Valorea estimată a investiției este de 24 .102.450 lei (aprox. 5,4 milioane euro), din care 20,2 milioane lei (4,5 milioane euro) pentru lucrările propriu-zise de construcție și montaj. Banii pentru realizarea lucrării provin de la bugetul local.

Durata de realizare a proiectului este de 12 luni.