Poetul Lucian Avramescu a făcut stop cardiac şi nu a mai putut fi salvat

Poetul Lucian Avramescu a murit, duminică dimineaţă, la locuinţa sa din localitatea prahoveană Sângeru, în urma unui stor cardio-respirator.

12 dec. 2021, 13:26
Poetul Lucian Avramescu a făcut stop cardiac şi nu a mai putut fi salvat

Poetul Lucian Avramescu a murit, duminică dimineaţă, la locuinţa sa din localitatea prahoveană Sângeru, în urma unui stor cardio-respirator. Echipajul medical care a intervenit nu a putut să-l resusciteze, deşi a făcut timp de jumătate de oră manevrele necesare, au declarat pentru News.ro surse medicale.

Accident grav în Bucureşti: o maşină a căzut de pe pod la Ciurel. Şoferul, un bărbat de 35 de ani, a murit la spital. VIDEO
Sursele citate au declarat că un echipaj medical s-a deplasat duminică la o locuinţă din comuna Sângeru, pentru a acorda ajutor unui bărbat de 73 de ani, inconştient. Ajunşi la faţa locului, membrii echipajului medical au constatat că este vorba despre un bărbat aflat în stop cardio-respirator acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Sursele citate au confirmat că este vorba despre poetul Lucian Avramescu.

Drama neștiută a lui Tudorel Filimon, Nea Popa din serialul La Bloc: „Mama mea a murit joi, iar eu aveam spectacol vineri”
Biografie Lucian Avramescu

Poetul si jurnalistul Lucian Avramescu s-a nascut la 14.08.1948 in comuna Sângeru, judetul Prahova.
Studii: licentiat in arhitectura peisagera si ziaristica;
studii postuniversitare la Intercultura-Italia.

Cariera: debut in presa literara – 1970; redactor „Orizont” Valcea – 1971-1978; sef de sectie si redactor-sef adjunct la Scanteia Tineretului, unde, in perioada 1981-1985, a condus cenaclul „Serbarile Scanteii Tineretului”; redactor-sef al revistei „Slast” in perioada 1986-1989; fondator si redactor-sef al ziarului „Tineretul Liber”, primul ziar tiparit in zilele Revolutiei din ’89 in fosta Casa a Scanteii; fondator al agentiei de stiri A.M. PRESS – 1991, prima agentie de presa cu capital privat infiintata dupa ’89.

Publicatii: volume de versuri, note de calatorie, antologii, eseuri si pamflete jurnalistice. Intre altele amintim „Poeme” – Editura Albatros (1975), „Stele pe dealuri”, Editura Scrisul Romanesc (1976), „Transplantul de albastru”, Editura Sport-Turism (1976), „Un liber albatros” (1978), „Ei, as! Spunea poetul…” (1979), „Nu cer iertare”, trilogie (1981-1983, 1985), Editura Eminescu; „Aceasta generatie” – poezii in limba greaca, Editura Athena, Grecia (1985), „Buna seara, iubito”, volumul I, Editura Eminescu (1986), „Buna seara, iubito”, volumul II, Editura A.M. PRESS (2000).

Activitate sociala: membru in Uniunea Scriitorilor din Romania (din 1979), Asociatia Culturala de Prietenie Romania-Israel (membru fondator), membru fondator si membru in Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa.
Distinctii: premiul de debut pentru poezie, Editura Albatros (1975), Premiul pentru scriitorii tineri (1979).

Este tradus in antologii si reviste literare din Polonia, Bulgaria, Rusia, Israel, China, Anglia, Irak, SUA, Germania, Franta, Olanda, Turcia, Iugoslavia.

Ultimul volum tiparit: „Ciorne” – Editura A.M. PRESS, carte care contine tabletele publicate timp de patru ani, sambata de sambata, in cotidianul „Romania libera”, incepand din decembrie 1998.