Pofta de grătare i-a făcut să iasă din case. 18 persoane au fost prinse în Capitală cu adeverinţe false, încercând să plece din oraş

Mai multe persoane au folosit vineri adeverințe false pentru a ieși din casă, în Capitală. Poliți a întocmit pe numele lor dosare penale.

RomaniaTV.net
02 mai 2020, 07:41
Pofta de grătare i-a făcut să iasă din case. 18 persoane au fost prinse în Capitală cu adeverinţe false, încercând să plece din oraş

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Brigada Rutieră, au întocmit 18 dosare penale pentru fals și uz de fals sub semnătură privată.

În urma verificării unor adeverințe emise de angajator, s-a stabilit că persoanele respective fie aveau contractele de muncă suspendate, fie nu au fost niciodată angajate ale societăților respective.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea unităților de parchet, urmând a se stabili modul în care persoanele respective au intrat în posesia adeverințelor. Vă informăm că aceste acțiuni continuă și încercările de eludare a legii vor fi descoperite. Falsul în declarații este infracțiune și este pedepsit de legea penală”, anunță Poliția.

România, cele mai mari amenzi

Sute de constănțeni sunt amendați zilnic pentru încălcarea regulilor impuse de ordonanțele militare. De la începutul stării de urgență, oamenii legii au dat nu mai puțin de 200.000 de amenzi, în valoare de peste 400.000.000 de lei.

Peste tot în lume au fost sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor impuse de autorităţi, însă România este printre puținele țări, unde nivelul amenzii este disproporționat față de veniturile locuitorilor. Amenda maximă este de 20.000 de lei.