Pofta de INDEPENDENŢĂ face ravagii în Italia: Secesionişti înarmaţi pregăteau ATENTATE TERORISTE la Veneţia

Poliţia italiană a arestat miercuri 24 de persoane care plănuiau acţiuni violente pentru a cere independenţa Regiunii Veneto, din nord-estul Italiei, între care luarea cu asalt a Pieţei San Marco din Veneţia, au informat surse din cadrul poliţiei, potrivit EFE, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
02 apr. 2014, 15:58
Pofta de INDEPENDENŢĂ face ravagii în Italia: Secesionişti înarmaţi pregăteau ATENTATE TERORISTE la Veneţia

În afară de cele 24 de persoane reţinute de poliţiştii italieni pentru voiau să organizeze acţiuni extrem de violente, aproape teroriste, în Piaţa San Marco din Veneţia, au mai fost arestate 50 de persoane, care sunt anchetate acum, potrivit informaţiilor furnizate miercuri de presa italiană. 

Anarhiştii pregătiseră un asalt în toată regula asupra Pieţei San Marco, pentru a cere în acest fel independenţa Regiunii Veneto, din nord-estul Italiei, regiune ce ar urma să fie supusă unui referendum pentru o eventuală secesiune.

Persoanele care au fost arestate sunt acuzate de terorism, răsturnarea ordinii democratice, fabricare şi posesie de arme de război. Totodată, de la aceste persoane s-a confiscat un tractor care fusese transformat, în mod artizanal, în vehicul blindat dotat cu un tun pregătit de tragere, cu ajutorul căruia grupul ar fi intenţionat să ocupe Piaţa San Marco din Veneţia.

Parchetul din Brescia a explicat într-o conferinţă de presă că ancheta a început acum doi ani. Persoanele arestate fac parte din mai multe mişcări care cer independenţa Regiunii Veneto şi se uniseră într-un grup numit „Alianţa”.  Printre cei arestaţi se numără Franco Rocchetta, fost parlamentar, fondator al formaţiunii Liga Veneta. Au fost arestaţi, de asemenea, Luigi Faccia şi Flavio Contin, din grupul care în noaptea de 8 spre 9 mai 1997 a ocupat Piaţa San Marco cu un vehicul blindat.

Procurorii au explicat că s-a confiscat material care ar dovedi că încercau să cumpere arme de la mafia albaneză pentru a realiza alte acte de intimidare pentru a cere independenţa Regiunii Veneto.

Cu câteva zile în urmă, un grup secesionist a organizat un scrutin pe Internet, care a înregistrat 2.360.235 de voturi, dintre care 89% au fost în favoarea independenţei şi 10,9% împotrivă, potrivit organizatorilor. Totuşi, presa italiană a dezvăluit în scurt timp existenţa a numeroase fraude în procesul de votare, potrivit aceleiaşi surse.