Poliţiştii au confiscat peste 25 de tone de otravă aflată într-un complex comercial din Ilfov

Peste 25 de tone de produse raticide toxice au fost ridicate de poliţişti, în urma unor controale la societăţi comerciale cu puncte de lucru într-un complex comercial din judeţul Ilfov, potrivit Poliţiei Române.

26 mart. 2017, 08:11
Poliţiştii au confiscat peste 25 de tone de otravă aflată într-un complex comercial din Ilfov

Pe 23 martie, poliţişti Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sprijiniţi de cei de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au verificat punctele de lucru a două societăţi comerciale, situate într-un complex comercial din judeţul Ilfov.

„În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că administratorii uneia dintre societăţile comerciale ar fi efectuat operaţiuni de import, din China, fără îndeplinirea prevederilor legale, de produse raticide (otravă pentru rozătoare), în compoziţia cărora se află substanţa activă ”bromadiolone”, clasificată ca fiind foarte toxică, cu toxicitate acută categoria I, conform Regulamentului European 1272/2008 CLP şi 1907/2008 REACH. Pentru aceste produse societatea importatoare nu deţinea avize de omologare, documente necesare pentru importul şi comercializarea unor astfel de produse. Totodată, s-a mai stabilit că, la punctul de lucru al celeilalte societăţi, s-ar fi desfăşurat activităţi de comercializare către publicul larg a aceluiaşi produs, fără respectarea prevederilor legale”, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române.

Citeşte şi Tânăr de 17 ani a intrat în comă după ce s-a drogat cu OTRAVĂ de şobolani

La punctele de lucru şi în depozitele închiriate de cele două societăţi a fost descoperite şi indisponibilizate aproximativ 25 de tone din produs, sub diferite forme de ambalare. Poliţiştii au mai stabilit că cele două societăţi nu sunt autorizate pentru comercializarea produselor chimice, nu deţin autorizaţii de mediu, pentru desfăşurarea de activităţi cu impact major asupra mediului şi nici autorizaţii sanitare de funcţionare, informează Mediafax

În urma verificării documentelor, administratorii societăţii importatoare ar fi introdus în mod ilicit în România, în total, 28 de tone de produse raticide neomologate.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producerea, deţinerea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia produselor ori substanţelor toxice, fără drept.


loading...