Polei şi ceaţă densă pe mai multe artere din Capitală. Vizibilitatea scade sub 50 de metri pe Iuliu Maniu şi DN1

Pe mai multe artere rutiere din Bucureşti se circulă în condiţii de ceaţă luni seară, iar, din cauza temperaturilor scăzute, pe suprafaţa carosabilă s-a format polei, anunţă Brigada Rutieră.

19 dec. 2016, 18:06
Polei şi ceaţă densă pe mai multe artere din Capitală. Vizibilitatea scade sub 50 de metri pe Iuliu Maniu şi DN1

„La această oră, în municipiul Bucureşti, pe mai multe artere rutiere se circulă în condiţii de ceaţă, iar pe bulevardul Iuliu Maniu şi pe DN1, zona cuprinsă între Pod Otopeni şi Piaţa Presei Libere, vizibilitatea este sub 50 de metri. De asemenea, din cauza temperaturilor scăzute, pe suprafaţa carosabilă s-a format polei, factor ce poate cauza derapaje şi creşte distanţa de frânare”, potrivit unui comunicat de presă al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Atenţie, şoferi! Se circulă îngreunat pe A1 şi A2 – vizibilitate sub 50 de metri pe anumite porţiuni

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza ceții dense, traficul rutier pe autostrada Soarelui A2 București – Constanța se desfășoară îngreunat, luni seară, o situaţie similară fiind înregistrată şi pe Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti. Detalii, aici. 

 

Poliţiştii le recomandă şoferilor să circule cu prudenţă, să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo rutiere şi a unui carosabil acoperit, să păstreze o distanţă suficientă faţă de vehiculul din faţă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu bruscheze comenzile autoturismului şi să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale şi oglinzilor retrovizoare.

COD GALBEN de ceaţă în mai multe judeţe din sudul ţării. Avertismentul meteorologilor