Polemică în Turcia, după o teză SCANDALOASĂ. De ce ar trebui INTERZISĂ ieşirea GRAVIDELOR în public

Un filosof islamic turc a provocat polemică în ţara sa, după ce a declarat miercuri seara pentru postul de televiziune public TRT că "a vedea femei gravide în public nu este doar imoral, ci şi urât"

RomaniaTV.net
26 iul. 2013, 10:25
Polemică în Turcia, după o teză SCANDALOASĂ. De ce ar trebui INTERZISĂ ieşirea GRAVIDELOR în public

Ömer Tugrul Inançer, un avocat foarte cunoscut în mediul religios pentru ataşamentul său faţă de misticismul musulman, a făcut această declaraţie în cadrul unui interviu televizat cu ocazia înteruperii postului de Ramadan.

El a provocat o adevărată avalanşă de reacţii pe reţelele de socializare şi manifestaţii la care au participat femei gravide indignate şi bărbaţi care şi-au pus perne sub tricouri, în mai multe metropole, mai ales la Istanbul şi la Ankara.

„În plus, este inestetic. După şapte-opt luni, femeile gravide ar trebui să iasă cu soţii lor în maşină pentru a lua aer, dar să o facă seara”, a mai declarat filosoful.

Direcţia pentru Probleme Religioase, organism oficial, a încercat să calmeze controversa, vineri, anunţând că religia musulmană nu prevede „izolarea femeilor”, dar asociaţiile feministe s-au declarat „revoltate” de aceste afirmaţii.

Turcia, o ţară musulmană care păstrează un caracter laic, este condusă de peste zece ani de un Guvern islamo-conservator contestat în stradă timp de mai multe săptămâni, în iunie, pentru alunecarea sa pe panta autoritarismului şi islamismului.