Politehnica din Bucureşti, singura universitate din Europa care a semnat un acord cu Eurocontrol

Universitatea Politehnică din Bucureşti a semnat un acord de colaborare cu Eurocontrol, una dintre cele mai importante organizaţii internationale din domeniul managementului aerian.

RomaniaTV.net
17 oct. 2017, 12:25
Politehnica din Bucureşti, singura universitate din Europa care a semnat un acord cu Eurocontrol

Acordul de colaborare vizează atât instruirea de profesioniști în domeniul traficului aerian, cât și dezvoltarea de proiecte de cercetare în sectorul transportului aerian, în cadrul centrelor de cercetări ale universității. Acordul este o soluție fără precedent în România și Uniunea Europeană, pentru îmbunătățirea calității resurselor umane în ingineria aerospațială, prin concentrarea educației pe latura practică a managementului traficului aerian.

Protocolul de colaborare a fost semnat pe 16 octombrie şi reprezintă o premieră la nivelul Uniunii Europene.

Acordul de colaborare vizează atât instruirea de profesioniști în domeniul traficului aerian cât și dezvoltarea de proiecte de cercetare în sectorul transportului aerian, în cadrul centrelor de cercetări ale universității. Acordul este o soluție fără precedent în România și Uniunea Europeană, pentru îmbunătățirea calității resurselor umane în ingineria aerospațială, prin concentrarea educației pe latura practică a managementului traficului aerian.

„Este pentru prima oară când o universitate europeană se implică la acest nivel în îmbunătățiea transportului aerian. Prin acord, universitatea contribuie – cu resurse umane înalt specializate și proiecte de cercetare – la siguranța și eficiența aviației civile la nivelul Uniunii Europene. Beneficiile sunt multiple. Concret, studenții vor putea participa în cadrul Programului de Instruire Practică al Agenției EUROCONTROL, vor avea acces direct la instrumentele EUROCONTROL, vom putea coordona proiecte de diploma în cotutelă, iar studenții vor avea oportunitatea de a efectua vizite de studiu în centrele EUROCONTROL, programe de practică și internship. Pentru a ne putea sincroniza mai bine cu acest domeniu de nișă vom implica în mod direct experți EUROCONTROL în elaborarea curriculei din cadrul Facultății de Inginerie Aerospațială, șansele de angajare a studenților UPB fiind mult mai mari. Este o abordare fără precedent la nivelul țării noastre”, a declarat Mihnea Costoiu, organizatorul întrunirii.

Rectorul a declarat și că EUROCONTROL și UPB au în plan proiecte de cercetare prin care vizează livrarea de soluții concrete pentru îmbunătățirea managementului traficului aerian. Pe lângă cele declarate, acordul vizează și identificarea de oportunități de finanțare pentru dezvoltarea de proiecte comune între Universitatea POLITEHNICA din București și EUROCONTROL.

Acordul semnat vine în contextul intrării Universității Politehnica din București în cel de-al 200-lea an de existență, în care universitatea a programat o întreagă serie de evenimente și proiecte care vizează extinderea rolului universității ca actor important în dezvoltarea industriei și formarea resursei umane înalt specializate.

Organizația este prezentă în 43 de state ale spațiului european și reprezintă aproape 2000 de specialiști care activează în acest domeniu. Universitatea Politehnica din București este prima universitate din Europa care semnează un protocol de colaborare cu Eurocontrol. Acest acord este rezultatul activității U.P.B. și a rectorului din ultimii ani.


loading...