Poliţia a descins la Târgul Vitan din Capitală. Amenzi în valoare de 28.305 lei şi mii de produse confiscate

Poliţiştii din Capitală fac razie, duminică dimineaţă, la târgul Vitan. Oamenii legii au verificat actele de provenienţă ale maşinilor scoase la vânzare în târg. 

RomaniaTV.net
23 feb. 2020, 07:14

Peste 260 de reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), sprijiniţi de jandarmi, au descins, duminică dimineaţa, în Târgul Vitan. Au fost verificate documentele autoturismelor aflate la vânzare şi provenienţa componentelor auto comercializate.

„S-a urmărit legalitatea funcţionarii societăţilor comerciale din acest spaţiu, legalitatea actelor de comerţ şi existenţa autorizaţiilor necesare funcţionării. Au fost verificate documentele autoturismelor aflate la vânzare şi provenienţa componentelor auto comercializate”, a anunţat Poliţia Capitalei.

În urma verificărilor, au fost întocmite 20 de dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comercializare a produselor contrafăcute şi au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 28.305 lei. De asemenea, au fost indisponibilizate în vederea confiscării peste 3.500 de produse posibil contrafăcute în valoare de peste 530.000 lei.

„Pe parcursul acţiunii au fost verificate documentele a 3.500 de persoane. Având în vedere specificul târgului au fost verificate 585 de vehicule”, mai precizează Poliţia Capitalei.

De asemenea, au depistat o persoană aflată la volan sub influenţa substanţelor psihoactive, o persoană ce conducea fără a deţine permis de conducere, precum şi o persoană care conducea deşi avea permisul suspendat. În toate aceste cazuri au fost întocmite dosare penale.