Poliţia a găsit arma sustrasă de la femeia jandarm în timpul protestului din 10 august VIDEO

Poliţiştii au recuperat, luni, pistolul sustras pe 10 august, în timpul protestelor din Piaţa Victoriei, de la femeia jandarm care a ajuns la spital după ce a fost agresată de mai mulţi manifestanţi.

20 aug. 2018, 16:08
Poliţia a găsit arma sustrasă de la femeia jandarm în timpul protestului din 10 august VIDEO

Pistolul furat de la femeia jandarm agresată în timpul protestelor din 10 august a fost găsit pe câmp în zona comunei Petrăchioaia din judeţul Ilfov. Este vorba despre un pistol Carpaţi, de 7,65 mm, încărcată în momentul sustragerii. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor citate de România TV, arma a fost găsită la rădăcina unui copac aflat la capătul unui drum neasfaltat.

„În urma activităților continue desfășurate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală a Poliției București, s-a reușit recuperarea pistolului sustras în seara de 10 august de la jandarmul agresat”, au anunțat reprezentanții poliției.

Potrivit unui comunicat, pistolul furat de la femeia jandarm fost găsit în zona localității Petrăchioaia, din județul Ilfov.

„Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele: În urma actelor de urmărire penală continue desfășurate de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, a fost recuperat pe raza județului Ilfov, în urmă cu puțin timp, pistolul sustras în timpul evenimentelor violente ce au avut loc în ziua de 10.08.2018, cu ocazia manifestației din Piața Victoriei, București”, se arată în comunicat.

Marţea trecută, Judecătoria sectorului 1 a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele bărbatului care a sustras pistolul jandarmeriţei rănite la protestele din 10 august. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată, însă este executorie.

În vârstă de 32 de ani, bărbatul este acuzat de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (în forma sustragerii unei arme) şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În timpul audierilor, bărbatul nu și-a recunoscut faptele în fața procurorilor, în schimb a admis că el este persoana prezentată de poliţie în imaginile surprinse la protest. Suspectul le-a mai spus oamenilor legii că el ar fi lovit-o cel mai puțin pe femeia jandarm.

Bărbatul este muncitor necalificat la o firmă.