Poliţia a salvat TREI FEMEI care au fost sechestrate timp de 30 de ani

Poliţia britanică a anunţat că a salvat, joi, trei femei care susţin că au fost ţinute împotriva dorinţei lor timp de peste 30 de ani într-o casă din Londra, o acţiune în urma căreia a fost arestat un cuplu de sexagenari, transmit AFP şi EFE.

21 nov. 2013, 17:35

Cele trei femei sunt o malaieziană de 69 de ani, o irlandeză de 57 de ani şi o britanică de 30 de ani, potrivit poliţiei, care a fost alertată de o asociaţie ce luptă împotriva sclaviei şi căsătoriilor forţate. Suspecţii sunt un bărbat şi o femeie, ambii de 67 de ani, conform Agerpres.

Citeşte şi ŞOCANT: O mamă şi patru copii au fost sechestraţi timp de 3 ani într-un apartament

Toate trei erau extrem de traumatizate şi au fost conduse într-un loc sigur„, potrivit unui comunicat al poliţiei.

Poliţia a fost alertată în luna octombrie de asociaţia Freedom Charity, după ce aceasta a primit un telefon de la o femeie care a spus că a fost ţinută închisă timp de 30 de ani. ‘Un documentar televizat despre căsătoriile forţate şi care prezenta activitatea Freedom Charity a fost cel care a determinat-o pe una dintre victime să ceară ajutor şi a permis în definitiv salvarea acestora’, a adăugat detectivul Kevin Hyland.

Citeşte şi Descoperire ŞOCANTĂ într-o casă din SUA. Vezi ce au găsit autorităţile

Felicităm Freedom Charity şi lucrăm mână în mână cu ei pentru a ajuta aceste victime care au fost, se pare, sechestrate timp de peste 30 de ani. O anchetă amplă a fost deschisă pentru a stabili faptele în cazul acestor acuzaţii foarte grave„, a adăugat detectivul Kevin Hyland, de la unitatea de luptă împotriva traficului de fiinţe umane.