Poliţia Capitalei anunţă că o singură cameră de supraveghere din 22 a surprins incidentul de la staţia de metrou Costin Georgian

O singură cameră de supraveghere din cele 22 existente în staţia de metrou Costin Georgian a surprins tentativa de omor a tinerei care a reuşit să scape după ce s-a luptat cu agresoarea care a împins-o de mai multe ori în faţa metroului, a declarat, joi, şeful Poliţiei Capitalei, Dragoş Nicu.

RomaniaTV.net
14 dec. 2017, 19:53
Poliţia Capitalei anunţă că o singură cameră de supraveghere din 22 a surprins incidentul de la staţia de metrou Costin Georgian

Acesta a afirmat că procedura a durat foarte mult pentru că au trebuit analizate imagini video de pe toate camerele de supraveghere din staţie până la găsirea celor în care a fost surprins momentul agresiunii. Potrivit şefului Poliţiei Capitalei, în dispeceratul Poliţiei Capitalei nu a fost primit niciun apel la 112 prin care să se anunţe sau reclame tentativa de omor.

În staţia Costin Georgian sunt 22 de camere, din care una singură a suprins momentul săvârşirii infracţiunii. Pe tot timpul vizionării imaginilor de pe camerele de supraveghere, s-a încercat identificarea unor cadre cu fizionomia agresoarei. (…) Totul durează. Imaginile acelea nu sunt ale noastre, sunt ale Metrorex. Avem, într-adevăr, acces la sistem, dar să cauţi în 22 de camere, să fixezi locul, să încerci să obţii din imagini fizionomia acelei persoane, este o procedură care durează”, a declarat şeful Poliţiei Capitalei într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că, poate dacă ar fi fost mai mulţi poliţişti la operativă, la sediul poliţiei metrouri de la Unirii, procesul ar fi durat mai puţin şi lucrurile s-ar fi mişcat mai repede, însă consideră că poliţistul şi-a făcut bine treaba, conform procedurii, încercând să stabilească foarte clar ce s-a întâmplat în staţia de metrou Costin Georgian.

Tatăl tinerei care a supravieţuit tentativei de omor de la staţia de metrou Costin Georgian, după ce s-a luptat cu agresoarea care a împins-o de mai multe ori, spune că au aşteptat două ore pentru a putea depune plângere la Poliţie, pentru că în faţa ei era o femeie care îşi pierduse sacoşa pe peron, iar poliţistul de acolo i-a cerut să aibă răbdare, motivând că el este singur. Bărbatul spune că după incident, care a avut loc în jurul orei 15.30, au sunat la 112, de unde au fost direcţionaţi la poliţia din metrou, reuşind să depună plângerea în jurul orei 19.00. Tatăl fetei mai spune că agresoarea ar fi avut scris în palmă mesajul „Am făcut-o, dar am confundat-o”.