Poliţia Capitalei are un nou director general adjunct, după trimiterea în judecată a lui Roberto Ababei

Comisarul-şef de poliţie Nicu Dragoş a fost împuternicit să exercite, cu caracter temporar, funcţia de director general adjunct al Poliţiei Capitalei, după ce cel care ocupa această funcţie, Roberto Ababei, a fost trimis în judecată, joi, de DNA.

RomaniaTV.net
06 nov. 2015, 15:59
Poliţia Capitalei are un nou director general adjunct, după trimiterea în judecată a lui Roberto Ababei

Nicu Dragoş a preluat, de vineri, funcţia de adjunct al Poliţiei Capitalei.

Fostul adjunct al Poliţiei Capitalei, Roberto Ababei, a fost trimis în judecată, joi, de procurorii DNA, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi încercat să favorizeze doi administratori ai unui restaurant din Sectorul 6.

Roberto Ştefan Ababei, director general adjunct al Poliţiei Capitalei la data faptei, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, iar în acelaşi dosar vor fi judecaţi şi Eduard Alexandru Zamă şi Dan-Mihai Pencea, administratori ai unui restaurant din cartierul Drumul Taberei, cei doi fiind acuzaţi de cumpărare de influenţă.

„În perioada 14 iulie — 6 august 2015, inculpatul Ababei Roberto — Ștefan, în calitate de director general adjunct al Direcției Generale a Poliției Municipiului București, în mod direct și pentru sine, a primit de la inculpații Zamă Eduard Alexandru și Pencea Dan Mihai, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale, suma totală de 13.000 euro (în două tranșe — 10.000, respectiv 3.000 euro) și produse alimentare (în valoare totală de 820 lei), lăsându-i pe aceștia să creadă că, prin funcția deținută, are influență asupra lucrătorilor de poliție din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, care efectuau cercetări cu privire la presupuse infracțiuni de evaziune fiscală, săvârșite de oamenii de afaceri, în legătură cu activitatea firmei pe care o administrau”, se arată într-un comunicat al DNA.

Ababei mai este acuzat că, în același context, le-a creat celorlalți doi inculpați impresia că are influență și asupra unei persoane cu funcție de conducere din cadrul Poliției Capitalei care conduce, îndrumă și controlează activitatea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

Citeşte şi REFERAT. Ababei către un coleg: V-am rugat şi eu ceva cu prietenul ăla al meu, mă fac, dracu’, de panaramă

El le-a promis oamenilor de afaceri că îi va determina pe anchetatori să îndeplinească acte contrare îndatoririlor lor de serviciu, respectiv să efectueze în mod necorespunzător, favorabil celor doi administratori, activitățile cu privire la infracțiunile față de care se desfășurau cercetări.

Dosarul a fost trimis pentru judecare Tribunalului București, cu propunere de menținere a măsurilor preventive dispuse în cauză.