Poliția Capitalei, verificări în cazul Dianei Șoșoacă și al altor parlamentari care au mers în Parlament fără mască

Poliția Capitalei a declanșat o anchetă după ce Diana Șoșoacă a sfidat toate regulile sanitare anti-COVID-19 si nu a purtat masca în Parlament. La finalul anchetei senatoarea AUR s-ar putea alege cu dosar penal. Vizati de ancheta Politiei sunt şi alţi parlamentari care nu au purtat masca în plen.

22 dec. 2020, 12:48
Poliția Capitalei, verificări în cazul Dianei Șoșoacă și al altor parlamentari care au mers în Parlament fără mască
Poliția Capitalei, verificări în cazul Dianei Șoșoacă și al altor parlamentari care au mers în Parlament fără mască. Sursa foto: Inquam

Poliția Capitalei face o anchetă, după ce Diana Șoșoacă a mers, luni, în Parlament fără să poarte mască de protecţie, invocând afecțiuni medicale, au declarat surse din Poliție pentru G4Media.ro. Polițiștii urmează să stabilească dacă se impune deschiderea unui dosar penal în acest caz.

Citeşte şi Diana Şoşoacă a răbufnit după acuzațiile că are adeverință medicală falsă: „Ați vrut război, aveți război”. Va face plângeri penale împotriva membrilor Senatului și DSP

Adeverinţa prezntată de Diana Şoşoacă prin care justifica nepurtarea măştii este ilegală

Senatorul AUR Diana Şoşoacă este obligată să se adreseze medicului de Medicina Muncii din cadrul Senatului, „singurul competent” să spună dacă diagnosticul de care suferă se înscrie în excepţia de la purtarea măştii de protecţie, a declarat, luni seara, senatorul PNL Laura Scântei, preşedintele Comisiei de validare a mandatelor de la Camera superioară a Parlamentului.

„Până la obţinerea acestui aviz medical din cadrul Senatului, adeverinţa medicală nu poate fi folosită pentru participare fără mască de protecţie”, a precizat Laura Scântei, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

 

Poliţia Capitalei, verificări în cazul altor parlamentari care nu au purtat mască, luni

Poliția Capitalei mai face, de asemenea, verificări şi  în cazul altor parlamentari care nu au purtat mască, luni, printre care Adrian Solomon, Kelemen Hunor și Dumitru Coarnă.

Cercetările vizează și motivele pentru care bufetul Senatului a funcționat, permițând mai multor aleși să mănânce la mese, deși acest lucru e interzis în actualul context pandemic.

Reamintim că imagini incredibile au fost surprinse la bufetul Senatului, în plină pandemie. Deşi autorităţile avertizează că riscul de transmitere al noului coronavirus este cel mai mare în restaurante, se pare că parlamentarii nu se tem şi ignoră măsurile luate până acum de cei care ne conduc.

Jurnalistul Paul Angelescu a postat pe pagina de Facebook imagini cu aleşii românilor în timp ce servesc liniştiţi masa de prânz la bufetul Senatului.