Au fost găsite capul şi membrele jurnalistei Kim Wall. Anchetatorii au rămas şocaţi de ce au văzut

Poliţia daneză a anunţat sâmbătă că scufundătorii au găsit capul şi picioarele jurnalistei suedeze Kim Wall, care a murit în condiţii suspecte pe un submarin construit de inventatorul Peter Madsen, scrie Reuters.

07 oct. 2017, 11:22
Au fost găsite capul şi membrele jurnalistei Kim Wall. Anchetatorii au rămas şocaţi de ce au văzut

Anchetatorii l-au acuzat pe Peter Madsen de omor după ce jurnalista suedeză a dispărut în urma unei excursii pe 10 august petrecută pe submarinul acestuia. El neagă acuzaţiile.

Madsen, care este danez, a fost arestat după ce submarinul său s-a scufundat, el fiind recuperat de salvatori. Avocatul său a declarat pentru Reuters că a fost informat despre acest caz, dar nu a făcut alte comentarii.

Poliţia a identificat trunchiul unei femei care a ajuns pe o plajă din Copenhaga la sfârşitul lunii august, dar cauza morţii nu a fost stabilită.

Madsen a declarat că jurnalista a murit fiind lovită de un obiect în interiorul submarinului. Sâmbătă, un purtător de cuvânt al Poliţiei le-a declarat reporterilor de la Copenhaga că nu au fost depistate fracturi pe craniul femeii.

Citeşte şi Descoperire macabră: Submarin german cu 23 de cadavre la bord, în Marea Nordului

Rămăşiţele trupeşti, dar şi un cuţit şi câteva haine împachetate în valize, acoperite de bucăţi de metal, au fost găsite în Golful Koge, vineri, de către scufundători danezi care ajută anchetatorii.

Un reprezentant al Poliţiei daneze a informat jurnaliştii sâmbătă că investigaţia va continua pentru stabilirea cauzei morţii.

Pe de altă parte, un procuror a susţinut zilele trecute că poliţiştii au găsit pe un computer al lui Peter Madsen imagini care se presupune că sunt reale cu o femeie strangulată şi decapitată. Madsen a spus că acel calculator nu este al lui şi că putea fi folosit de oricine din biroul în care se afla.