Submarin turistic cu 45 de pasageri la bord, scufundat la Hurghada: Şase morţi şi mai mulți răniți

Cel puţin şase persoane ar fi murit, iar alte nouă, dintre care patru aflate în stare critică, primesc îngrijiri medicale, după ce un submarin turistic s-a scufundat în largul coastei staţiunii egiptene Hurghada de la Marea Roşie, joi dimineaţă, au declarat surse locale pentru BBC. Ulterior, consulul rus la Hurghada a declarat pentru TASS că la bord se aflau 45 de turişti ruşi, inclusiv copii, iar patru dintre ei au murit.
Filip Stan
27 mart. 2025, 17:09
Submarin turistic cu 45 de pasageri la bord, scufundat la Hurghada: Şase morţi şi mai mulți răniți

Răniţii, inclusiv cei patru în stare critică, au fost transferaţi la spitalele din apropiere. Alte 29 de persoane au fost salvate. Direcţia de Securitate a Mării Roşii a primit un raport privind scufundarea submarinului turistic, care ar fi avut loc în faţa portului de agrement al unui „hotel celebru”, care nu a fost numit în presa locală.

Un număr de 21 de ambulanţe ar fi fost trimise la locul accidentului şi au transportat răniţii la spitalele locale, potrivit presei locale.

Citește și: S-a înroşit cerul de drone! Rusia, atac masiv în Ucraina chiar când se duc negocieri intense de pace VIDEO

Cei 44 de pasageri de la bord, „de naţionalităţi diferite”, plecaseră într-o excursie pe mare pentru a vedea recifele de corali şi peştii tropicali.

Nava Sindbad se putea scufunda la adâncimi de până la 72 de picioare (21 de metri).

Sindbad organiza excursii turistice în zona Hurghada de mulţi ani. Compania deţine două dintre cele doar „14 submarine de agrement” din lume

Compania oferă turiştilor călătorii până la 25 de metri adâncime în mare pentru a explora „500 de metri de recif de corali şi populaţia sa marină”.

Site-ul web al compani precizează că o navă are 44 de locuri pentru pasageri, două locuri pentru piloţi şi „o fereastră de vizionare, rotundă, de dimensiuni considerabile pentru fiecare pasager”.

Acesta nu este primul incident în care sunt implicate ambarcaţiuni turistice din Hurghada, menţionează BBC.

În noiembrie, o ambarcaţiune turistică numită Sea Story s-a scufundat, bilanţul fiind de 11 morţi şi dispăruţi – inclusiv un cuplu britanic – şi 35 de supravieţuitori.

La momentul respectiv, autorităţile egiptene au atribuit dezastrul unui val uriaş de până la 4 metri, dar BBC a vorbit cu supravieţuitorii care au declarat că au existat probleme de siguranţă.

Anchetatorii britanici au declarat luna trecută că, în ultimii cinci ani, în zonă au avut loc 16 incidente în care au fost implicate nave, dintre care unele s-au soldat cu decese.

În ultimii zece ani, Hurghada au cunoscut o dezvoltare uimitoare. Din nisipul desertului a crescut un oraş cu mai mult de 200 de hoteluri, zone comerciale şi viaţă de noapte. Cu un număr crescut de turişti şi un climat perfect, aceasta Rivieră de la Marea Roşie nu are extrasezon.

Dar cea mai mare frumusete a statiunii începe acolo unde se termină coasta – albastrul Marii Roşii este motivul pentru care turiștii merg acolo. Pe apă sau în apă se practică: windsurfing, navigatie, pescuit la mare adâncime, înot, dar mai presus de toate, snorkeling şi scufundări.

Grădinile subacvatice unice, departe de tărm, sunt unele dintre cele mai frumoase din lume, celebre pentru scufundări. Apele calde de aici sunt ideale pentru multe tipuri de peşti rari şi recifuri de corali, care pot fi, de asemenea, observate prin barci cu fundul de sticlă.

Numărul total de hoteluri a ajuns astăzi la 200, incluzand unitati modeste de cazare de 2 stele, dar şi proprietăţi de lux.

Cele mai aglomerate perioade sunt din septembrie până în noiembrie şi din martie pana în mai. Hurghada este cea mai mare statiune de la Marea Roşie şi mai ieftină decât Sharm el Sheikh, principalul concurent din Sinai.

Citește și: Strategia UE de pregătire a populației pentru război. Toți cetățenii să aibă provizii pentru a rezista trei zile

 

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
Fanatik.ro
Animalul care merge la export. Carnea lui ajunge într-o țară unde aproape că nu se consumă deloc
Capital.ro
Permisul auto care NU se mai poate schimba. Legea din România o interzice, degeaba depui cerere
Playtech.ro
Meteorologii EaseWeather anunță o vară neobișnuită. Canicula vine mai devreme vara aceasta. Ce temperaturi vor fi în iunie și iulie
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Codurile secrete de pe TikTok ale principalilor candidați la prezidențiale. Cum sunt manipulați algoritmii prezidențiabililor
wowbiz.ro
Vestea care a șocat internetul! Vedeta a fost găsită moartă înainte de ziua ei. Ce s-a întâmplat cu ea?
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Românul care a dat lovitura cu micii. Rețeta cale l-a îmbogățit
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Destin frânt pe calea ferată! Doi soți din Timiș au murit după ce mașina li s-a oprit pe șine
Cancan.ro
Vești de ULTIMA ORĂ despre Mihai Leu, din spital. A fost detubat și...
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Retragere imediată! Lovitură totală pentru George Simion. Decizia BEC e finală și definitivă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
A fost ucis de fostul cumnat, pe care l-a ajutat să-și repare casa. Cuprins de aburii alcoolului, agresorul l-a înjunghiat fără milă: „Era în casă jos, plin de sânge”
Importanța mentoratului în lansarea unei cariere cât mai devreme posibil
MediaFlux
Atenție, șoferi! Camerele inteligente din trafic sunt capabile să detecteze dacă vorbești la telefon. Amenda vine direct acasă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Când lecțiile vin de la repetenți: ce ne transmite JD Vance înainte de alegeri