Poliţia din Italia i-a confiscat bunuri în valoare de 3,4 milioane de euro unei prostituate românce care dezvoltase un imperiu imobiliar

Autoritățile din Italia au confiscat bunuri în valoare de 3,4 milioane de euro de la o româncă, bani proveniți din prostituție. Ancheta a fost atât de amplă încât a primit propriul nume: "Operațiunea Fenice".

27 feb. 2024, 13:18
Poliţia din Italia i-a confiscat bunuri în valoare de 3,4 milioane de euro unei prostituate românce care dezvoltase un imperiu imobiliar

Caz șocant de evaziune fiscală și spălare de bani în Italia. Autoritățile fiscale și judiciare din Italia au demascat o femeie de 51 de ani, cetățean român, rezidentă în localitatea Onè di Fonte (provincia Treviso), pentru evaziune fiscală și spălare de bani. Femeia, identificată ca R.M.F., a reușit să acumuleze o avere considerabilă în ultimii ani, investind sume semnificative în proprietăți imobiliare.

Investigațiile au relevat că averea provenea din activitatea sa ca prostituată de lux, potrivit Stiridiaspora. R.M.F. nu a declarat niciodată veniturile obținute, reușind să evite plata taxelor către statul italian, relatează presa din Italia.

Sub coordonarea Procuraturii din Treviso, forțele de poliție economico-financiară au efectuat percheziții la domiciliul femeii și al complicilor săi, confiscând bunuri în valoare de 3,4 milioane de euro.

Citeşte şi: Prinsă cu mâța-n sac și cu bradu-n aer! O femeie care cerea daune uriașe unei companii de asigurări în urma unui accident auto care ar fi lăsat-o invalidă a pierdut procesul după ce au apărut fotografii care o înfățișau participând la un concurs de aruncat brazi

Operațiunea, denumită „Fenice”, a scos la iveală modul în care R.M.F. și complicii săi, inclusiv membri ai familiei, au utilizat sumele obținute ilegal pentru a achiziționa proprietăți, terenuri și vehicule.

Investigațiile au demonstrat că rețeaua a generat un profit de peste 3,8 milioane de euro între anii 2016 și 2023. Banii au fost folosiți pentru achiziționarea a 19 proprietăți în diverse provincii italiene, majoritatea fiind ulterior vândute cu pierderi pentru a spăla banii.

Perchezițiile au dus la confiscarea a două clădiri, un teren, patru vehicule și sume semnificative de bani din conturile bancare ale celor implicați. De asemenea, au fost confiscate nouă dispozitive electronice pentru a fi analizate ulterior.

Citeşte şi: Columbia începe misiunea de recuperare a unei comori scufundate în urmă cu 300 de ani, în valoare de circa 20 de miliarde de dolari. Epava San Jose a fost localizată în 2015