Premierul şi-a anulat nunta din cauza restricţiilor COVID din Noua Zeelandă. „Asta-i viaţa”

Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande, a anunţat că şi-a anulat propria nuntă din cauza noilor restricţii impuse pentru a preveni răspândirea tulpinii Omicron a COVID.

23 ian. 2022, 09:23
Premierul şi-a anulat nunta din cauza restricţiilor COVID din Noua Zeelandă. „Asta-i viaţa”

Premierul şi-a anulat nunta din cauza restricţiilor COVID din Noua Zeelandă. Începând de duminică, intră în vigoare noi măsuri anti-COVID, în condiţiile ce mai multe cazuri de infectare cu Omicron au apărut după o nuntă.

Autorităţile din Noua Zeelandă vor impune noi reguli cu privire la purtarea măştii de protecţie. De asemenea, vor fi limitat adunările, începând de duminică, de la miezul nopţii, după ce un grup de nouă cazuri de infecții cu varianta Omicron a indicat răspândirea noii variante din insula nordică în cea la sud după o nuntă, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: OMS recomandă ridicarea restricţiilor de călătorie şi să nu li se ceară călătorilor dovada vaccinării COVID-19

Premierul şi-a anulat nunta din cauza restricţiilor COVID din Noua Zeelandă. „Nu va avea loc”

Din cauza Omicron, Noua Zeelandă va trece la codul roşu în sistemul său de protecţie, ceea ce înseamnă că măştile vor fi purtate mai mult. Totodată, barurile, restaurantele şi evenimente precum nunţile vor fi limitate la 100 de persoane.

Limita este redusă la 25 de persoane dacă localurile nu folosesc certificate de vaccinare, a precizat premierul neozeelandez Jacinda Ardern.

„Nunta mea nu va avea loc”, le-a spus ea reporterilor, adăugând că îi pare rău pentru oricine se află într-o situaţie similară.

Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande, nu a dezvăluit data nunţii, dar se zvonea că era iminentă.

Întrebată cum s-a simţit după anularea nunţii cu partenerul său Clarke Gayford – gazdă a unei emisiuni de pescuit – cu care este împreună de mult timp, Ardern a răspuns: „Asta-i viaţa”.

„Nu sunt diferită de – îndrăznesc să spun asta – mii de alţi neozeelandezi care au avut efecte mult mai devastatoare resimţite ca urmare a pandemiei, dintre care cea mai destructivă este incapacitatea de a fi alături de persoana dragă atunci când este grav bolnavă. Asta va depăşi cu mult orice tristeţe pe care o experimenteze”, a explicat ea.

Restriţii dure împotriva COVID în Noua Zeelandă

Graniţele Noii Zeelande sunt închise pentru străini din martie 2020. Guvernul a amânat până la sfârşitul lunii februarie planurile pentru o redeschidere treptată, prevăzută să înceapă la mijlocul lunii ianuarie, îngrijorat de izbucnirea unui potenţialul focar Omicron, aşa cum s-a întâmplat în Australia vecină.

Cu puţine excepţii, persoanele care pot călători în Noua Zeelandă trebuie să depună cerere pentru a fi cazaţi în unităţi de carantină administrate de stat. Guvernul a încetat săptămâna trecută să mai emită noi sloturi pe fondul creşterii numărului de persoane care sosesc infectate cu varianta Omicron.

Aproximativ 94% din populaţia Noii Zeelande cu vârsta de peste 12 ani este complet vaccinată şi aproximativ 56% din persoanele eligibile au fost vaccinate cu doza de rapel.

Citeşte şi: Doliu uriaş în lumea muzicii din România. A murit fondatorul trupei Sfinx