Poliţia egipteană i-a identificat pe ucigaşii unui student italian

Poliția egipteană a anunțat că i-a identificat joi pe ucigașii studentului italian Giulio Regeni, eliminând patru membri ai unui grup criminal la domiciliul cărora au găsit pașaportul și obiecte personale ale acestui.

25 mart. 2016, 06:39
Poliţia egipteană i-a identificat pe ucigaşii unui student italian

Giulio Regeni a dispărut pe 25 ianuarie în plin centrul capitalei egiptene, Cairo, iar corpul său a fost găsit nouă zile mai târziu la marginea unei autostrăzi dintr-o suburbie, mutilat îngrozitor și torturat.

Joi, Ministerul de Interne a informat că „i-a ucis într-un schimb de focuri” pe toți membrii unui grup „care se specializase în răpirea străinilor pentru a-i jefui, dându-se drept ofițeri de poliție”.

Un al doilea comunicat a explicat că poliția a găsit la sora unuia dintre membrii grupului „un rucsac roșu (…) în care se afla un portofel din piele, un pașaport pe numele lui Giulio Regeni (născut în 1988), carnetul de student al Universității americane din Cairo cu fotografia personală, carnetul său de student al Universității Cambridge”. Fotografii ale obiectelor personale ale studentului italian au fost atașate comunicatului.

Citeşte şi Student dispărut fără urmă de şase zile. Familia este disperată şi-l caută peste tot

Soția unuia dintre membri grupului a „mărturisit că rucsacul îi aparținea soțului ei”, a subliniat comunicatul.

După ce corpul său a fost descoperit pe 3 februarie, presa italiană și mediul diplomatic occidental din Egipt au suspectat deschis ori în particular că membri ai serviciilor de securitate l-au răpit și torturat până la moarte. Faptul a fost dezmințit cu forță de guvernul egiptean care a promis autorităților de la Roma o „anchetă transparentă” și „întreg adevărul” asupra morții acestui doctorand în vârstă de 28 de ani al universității britanice Cambridge, care efectua un studiu legat de sindicatele muncitorești din Egipt.