Poliţia franceză a arestat un SUSPECT în cazul atentatelor din Paris GALERIE FOTO

Poliţia franceză a arestat un SUSPECT în cazul atentatelor din Paris, din 13 noiembrie 2015. Aproximativ 130 de persoane au murit în aceste atacuri teroriste şi câteva zeci au fost rănite.

15 dec. 2015, 11:24

Poliţia franceză a arestat un SUSPECT în cazul atentatelor din Paris, informează bbc.com. Bărbatul are 29 de ani, potrivit surselor judiciare franceze.

Suspectul a fost arestat în regiunea Paris, el fiind urmărit pentru investigaţii privind atentatele teroriste de la Paris, din 13 noiembrie 2015, în urma cărora aproximativ 130 de persoane au fost ucise.

Terorişti înarmaţi cu arme de foc şi bombe au atacat restaurante din Paris, teatrul Bataclan unde evolua formaţia de muzică rock Eagles Of Death Metal, precum şi Stade de France – stadionul naţional al Franţei.

Citeşte şi Douăzeci de jihadişti, trimişi în judecată pentru plănuirea de atentate în Franţa

Poliţia a arestat, de asemenea, două persoane în nordul Franţei suspectate că ar fi furnizat arme unuia dintre criminali -jihadistului belgiano-marocan Abdelhamid Abaaoud, presupusul „creier” al atacurilor, un apartament la Saint-Denis, o suburbie din nordul Parisului – care au participat la atacurile din luna ianuarie.

Aproximativ 2.700 de raiduri au fost efectuate pentru prinderea suspectului, în urma cărora 360 de persoane au fost puse în arest la domiciliu, informează la rândul său AFP.

Poliţia a arestat, de asemenea, două persoane în nordul Franţei suspectate că ar fi furnizat arme unuia dintre criminalii care au participat la atacurile din luna ianuarie.

Atacurile de la Paris au urmat celor din ianuarie, când islamiştii au atacat redacţia săptămânalului de caricatură Charlie Hebdo, ucigând 12 persoane, majoritatea redactori ai revistei, inclusiv pe directorul publicaţiei şi au luat sub asediu un supermarket evreiesc, atac soldat cu patru victime.