Poliţia franceză a găsit arme şi explozibili într-un apartament din Paris. 1233 de percheziţii în Franţa

Poliția franceză a găsit marți arme și un kilogram de material exploziv într-un apartament din localitatea Saint-Ouen, la periferia de nord a Parisului, scrie cotidianul Le Parisien.

RomaniaTV.net
24 nov. 2015, 14:56
Poliţia franceză a găsit arme şi explozibili într-un apartament din Paris. 1233 de percheziţii în Franţa

Poliția franceză a găsit arme și explozivi într-un apartament din nordul Parisului. În timpul operațiunii, agenții au găsit două pachete cu material exploziv, fiecare cântărind 500 de grame, fiind descoperite de asemenea detonatoare electrice și grenade defensive.

Tot marți, forțele de securitate au percheziționat sediile din sudul Franței ale asociației Artigat, condusă de imamul salafist francez de origine siriană Olivier Corel, zis și ‘emirul alb’, și care se află în atenția autorităților pentru legăturile sale cu jihadiști din zona orașului Toulouse.

Citeşte şi „Terorista” din Paris este în viaţă. Cine este de fapt femeia care a murit în timpul raidului trupelor franceze

În cursul zilei de luni, poliția franceză a găsit o centură cu explozivi într-un coș de gunoi în localitatea Montrouge, la periferia de sud a Parisului, centură similară celor folosite în atentatele de pe 13 noiembrie, potrivit cotidianului Le Monde fiind chiar și același tip de exploziv, TATP.

Montrouge este una dintre zonele principale unde se fac în prezent investigații. Aici a fost localizat și telefonul mobil al lui Salah Abdeslam, unul dintre participanții la atacurile de la Paris și despre care se crede
că se ascunde acum în Belgia, unde ar putea comite alte atentate.

În total, de la instituirea stării de urgenţă în Franţa, în urma atentatelor teroriste comise de reţelele jihadiste, poliţia şi forţele de securitate au făcut nu mai puţin de 1233 de percheziţii pe tot teritoriul Franţei, în căutarea teroriştilor. 


loading...