Poliţia franceză a lansat gaze lacrimogene împotriva protestatarilor VIDEO

Poliția franceză a fost nevoită să facă uz de gaze lacrimogene împotriva protestatarilor din orașul Nantes, aflat în vestul țării, informează site-ul agenției de presă Reuters, care citează postul francez de știri BFM.

RomaniaTV.net
05 dec. 2019, 17:00
Poliţia franceză a lansat gaze lacrimogene împotriva protestatarilor VIDEO

Potrivit sursei citate, forțele de ordine au fost nevoite să recurgă la gazele lacrimogene întrucât, în timpul manifestațiilor din acest oraș, mai mulți protestatari au început să arunce cu obiecte în polițiști. Mai multe persoane au fost arestate în urma acestor incidente, potrivit stiripesurse.ro.

Franţa este afectată grav, joi, de o grevă generală organizată de principalele sindicate în semn de protest faţă de proiectul Administraţiei Emmanuel Macron de reformare a sistemului de pensii.

Principalele sectoare economice şi transporturile sunt perturbate semnificativ de mişcarea de protest.

Compania feroviară SNCF a anunţat că asigură doar 10% din transporturi. Transportul în comun în Paris şi în principalele oraşe din Franţa este, de asemenea, afectat semnificativ.

Sindicatele au semnalat că greva începută joi ar putea dura până când Administraţia Emmanuel Macron va soluţiona revendicările.