Poliţia ia „la bastoane” marea corupţie din pieţe. Imagini penibile cu găleata de ouă confiscată de la o bătrână din Piaţa Veteranilor

Poliţia Locală a primit recent atribuţii în plus, dar imaginile de mai jos demonstrează că poate ar fi cazut să fie mai degrabă desfiinţată. Vajnicii apărători ai legii au început să numere ouăle ţăranilor din pieţe după ce au terminat cu mafia bătrânelor care vând pătrunjel.

15 dec. 2022, 20:24
Poliţia ia „la bastoane” marea corupţie din pieţe. Imagini penibile cu găleata de ouă confiscată de la o bătrână din Piaţa Veteranilor
Poliţia locală numără ouăle ţăranilor în pieţe

Poliţia se face din nou de râs. Imaginile sunt din Piaţa Veteranilor, una dintre cele reabilitate de primăria sectorului 6 înainte ca fostul edil, Cristian Poteraş, să ajungă la închisoare pentru probleme.  „E ruşine, doamnă, sunt nişte ouă doamnă, e ruşine domnule! Dar de ce nu-i prindeţi pe ăia cu droguri, pe violatori, care sunt criminali? Ruşine!”

Cum numără poliştii ouăle ţăranilor în Piaţa Veteranilor

Deranjat că este filmat, poliţistul a cerut să nu apară cumva pe Facebook, dar o voce mucalită din puzblic l-a anunţat unde o să fie viral: „Nu pe facebook, pe Tik Tok”

Situaţia nu e singulară. ANAF a amendat cu câte 30.000 lei 4 săteni care vindeau fructe. Șeful Fiscului: Îmi e ruşine că asemenea oameni lucrează la ANAF

Ciprian Ciucu îi avertizează pe bucureştenii care merg la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei: „Poliţia Locală are toleranţă zero”

Doi inspectori de la Antifraudă Deva, din cadrul ANAF, au dat 4 amenzi de câte 30.000 de lei unor săteni care vindeau fructe la marginea drumului, în județul Hunedoara, iar acum președintele Fiscului s-a declarat rușinat pentru faptul că acei funcționari lucrează la Agenția Națională de Administrare Fiscală.

„Din păcate, nu întotdeauna lucrurile care se întâmplă la nivelul ANAF-ului sunt pozitive. Doi inspectori de la Antifrauda 5 Deva, deci din vestul ţării, au considerat că în partea de vest a României evaziunea fiscală s-a terminat. În mintea lor au considerat că în Timişoara toate cluburile îşi fiscalizează toate veniturile, toate marile restaurante înregistrează tot ceea ce se vinde, că achiziţiile intracomunitare din Arad sunt toate înregistrate şi fiscalizate, că în Caraş nu se mai face contrabandă cu alcool. Ce au considerat aceşti inspectori, îmi cer scuze, nu inspectori, aceşti indivizi pentru că dacă-i numesc inspectori Antifraudă deja e prea mult. S-au dus în luna octombrie şi au dat patru amenzi în valoare de 30.000 de lei acelor oameni, acelor ţărani care stau pe marginea drumului, câteodată chiar în faţa casei şi vând nişte mere, nişte pere, nişte struguri, poate un borcan de miere având certificat de producător. Aceşti indivizi, repet, nu pot să fie numiţi inspectori fiscali, inspectori antifraudă le-au dat la patru asemenea persoane câte treizeci de mii de lei amendă”, a afirmat vineri, într-o conferință,  Lucian Heiuş, citat de News.ro.
El consideră că cei doi inspectori de la Antifraudă fac ANAF-ul de râs.

Amenzi usturătoare dacă bei alcool în spațiul public. Polițiștii din Capitală au început deja să aplice sancțiuni. Iată zonele unde e complet interzis să faci asta

„Aici au considerat ei că este marea evaziune fiscală, că ăsta este rolul Antifraudei, să meargă şi să găsească frauda adevărată în România, la cei patru oameni care vindeau nişte mere şi nişte pere, care într-adevăr probabil că nu erau din grădina lor proprie aşa cum prevede legea şi le-au dat zece mii de lei amendă pentru aceasta şi le-au mai găsit trei litri de ţuică şi le-a dat douăzeci de mii de lei amendă. În total a primit amendă o persoană treizeci de mii de lei, un om care în loc să fure, în loc să stea cu mâna întinsă stă poate toată ziua în soare, în praf, în vânt pe marginea drumului să vândă corect nişte produse, să-şi completeze venitul. Şi vin aceşti nemernici care fac de râs ANAF-ul, care aruncă cu noroi pe obrazul celor 600 de colegi de la Antifraudă, care îşi fac treaba aşa cum trebuie, colegi care se duceau şi confiscau trei kilograme de aur de la case de amanet din Strehaia. Şi aceşti indivizi se duceau să dea amenzi de treizeci de mii de lei la acei oameni care stau şi vând pe marginea străzii”, a precizat preşedintele ANAF.

Heiuş a mai spus că a schimbat un șef de la Antifraudă Deva și că a trimis un control la instituția din județul Hunedoara. „Îmi este ruşine ca asemenea oameni lucrează la ANAF şi că aşa înţeleg ei că trebuie să luptăm împotriva marii evaziuni fiscale. Începând cu 1 noiembrie am schimbat pe directorul general adjunct care coordonează Antifrauda de la Deva, din vestul ţării şi pentru alte abateri manageriale şi, de luni, Direcţia de Integritate se duce să cerceteze modul în care îşi desfăşoară activitatea aceşti inspectori şi cum îşi permit ei să amendeze nişte oameni cu asemenea sume, o asemenea discrepanţă între o faptă care poate că nu-i corectă, poate că merele alea pe care le-au vândut nu erau din grădina lui, ca să dai treizeci de mii de lei amendă că l-ai găsit cu trei litri de ţuică, păi asta înseamnă că ai rezolvat toată evaziunea fiscală din vestul României, că nu mai e nimic de găsit altceva, înseamnă că ai prins tot ce înseamnă contrabandă cu alcool, ai găsit tot ceea ce se întâmplă în neregulă la marile companii din vestul ţării şi nu au mai rămas decât acei oameni care stau pe marginea străzii să câştige şi ei nişte bănuţi în plus. Asta gândeau cei doi inspectori de la antifraudă de la Deva”, a adăugat Heiuş.

Şeful ANAF: „Au găsit evaziunea pe marginea străzii, la cel care vinde nişte mere prune şi trei litri de ţuică”

Președintele Fiscului s-a lăudat, însă, că, în rest, cei mai mulţi angajaţi ANAF luptă cu evaziunea fiscală. „Marea majoritate a angajaţilor ANAF se luptă cu marii evazionişti, fac controale la marile societăţi din România, fac dosarele preţului de transfer, ne chinuim să valorificăm bunurile celor care sunt condamnaţi penal, încercăm şi reuşim să facem planul de încasări şi aceşti oameni se duc şi dau amenzi cu o distanţă incredibilă faţă de gravitatea faptei. Nu au mers niciodată în ultimii ani să facă un dosar de o importanţă deosebită, să găsească o evaziune undeva, au găsit evaziunea pe marginea străzii, la cel care vinde nişte mere prune şi trei litri de ţuică. Nu pot şi nu o să tolerez niciodată un asemenea comportament”, a susținut Heiuş. Șeful ANAF a transmis şi un mesaj inspectorilor Antifraudă care procedează în acelaşi mod.

„O să fie, şi vă garantez, aspru sancţionaţi pentru modul în care înţeleg ei să-şi facă meseria şi nici măcar nu şi-o fac, ne fac de râs pe toţi care încercăm să facem lucrurile aşa cum trebuie în ANAF, în fiscul din România. Vreau să fie un mesaj clar pentru toţi inspectorii care se duc în control. Dacă nu sunt în stare şi nu au pregătirea profesională, nu au curajul să meargă să lupte cu marii evazionişti, să meargă să-şi caute de lucru în alte instituţii şi le semnez pe loc transferul”, a mai transmis preşedintele ANAF.