Ciprian Ciucu îi avertizează pe bucureştenii care merg la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei: „Poliţia Locală are toleranţă zero”

Primăria sectorului 6 şi edilul Ciprian Ciucu reamintesc bucureştenilor care vor să viziteze Târgul de Crăciun West Side Christmas Market să încerce să meargă cu mijloacele de transport în comun, deoarece zona este una foarte aglomerată şi locurile de parcare sunt limitate ca număr.

30 nov. 2022, 20:24
Ciprian Ciucu îi avertizează pe bucureştenii care merg la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei: „Poliţia Locală are toleranţă zero”

Primăria a publicat pe pagina de Facebook a instituţiei un mesaj în acest sens, în care avertizează că Poliţia Locală, aflată în subordinea primăriei de sector, este vigilentă şi aplică amenzi celor care parchează în locuri nepermise, sancţiunile fiind destul de piperate, de la 1.000 la 2.500 de lei.

„Un sigur lucru trebuie avut în vedere: transportul până la destinație! Lăsați mașinile acasă! Nu sunt locuri de parcare suficiente în zonă, iar cine încalcă regulile este aspru sancționat!

În Sectorul 6, nu se parchează pe spațiul verde!

Este important de știut pentru cei care locuiesc în alte zone ale Capitalei și chiar în alte județe și vin la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei”, se arată într-un comunicat de presă, transmis de Primăria sectorului 6.

Amenda, în acest caz, este cuprinsă între 1.000 și 2.500 de lei, în funcție de masa autovehiculului.

Citeşte şi: Doliu în zi de mare sărbătoare. Părintele a murit în curtea bisericii la doar 56 de ani, a fost găsit de enoriaşi fără suflare

„Polițiștii locali o aplică. Au făcut-o și în primele trei zile de West Side Christmas Market, când mulți nu au ținut cont de recomandarea de a folosi mijloacele de transport în comun și au parcat pe oriunde: pe spațiul verde, pe carosabil, pe trecerile de pietoni, pe trotuare și chiar în stațiile STB”, se arată în comunicatul de presă.

Și primarul sectorul 6, Ciprian Ciucu, face apel către vizitatorii care vor merge la Târgul de Crăciun, în ce priveşte transportul.

„Fac apel la vizitatorii târgului să vină cu metroul, deoarece există stație fix la Parcul Drumul Taberei, cu tramvaiul 41, care lasă călătorii în buza parcului, sau cu autobuzele și troleibuzele.

Cei care aleg să vină cu mașina personală trebuie să știe că, dincolo de faptul că vor aglomera zona, vor pierde mai mult timp în trafic și vor avea mai puține ore la dispoziție pentru a le petrece la târg. Locurile de parcare publice sunt limitate în zonă, iar cele rezidențiale sunt deja atribuite.

La astfel de evenimente, peste tot în lume, se ajunge mult mai bine cu transportul public!

În sectorul 6, Poliția Locală are toleranță zero pentru parcatul pe spațiul verde, ceea ce au aflat deja vizitatorii din afara Sectorului 6, neobișnuiți cu acest lucru în sectoarele sau localitățile lor”, a transmis edilul.

„West Side Christmas Market” este deschis de luni până vineri, între orele 12:00 și 22:00.

Pe 30 noiembrie și 1 decembrie, târgul de Crăciun din Drumul Taberei va fi deschis între orele 12:00 și 23:00. Accesul este gratuit.

Citeşte şi: Sorin Ovidiu Vîntu aruncă bomba: „Ar trebui să luăm în serios ipoteza unirii României cu Moldova. Mie mi-ar plăcea. Românul nu are nimic de pierdut”