Poliţia REACŢIONEAZĂ după ce un preot-cântăreţ şi-a „tunat” numărul maşinii în BN IISUS

Faptul că preotul-cântăreț Cristian Pomohaci și-ar fi modificat numărul de înmatriculare în așa fel încât să se vadă „BN IISUS” în loc de „11 SUS” nu i-a lăsat indiferenți pe polițiștii bistrițeni.

29 aug. 2015, 19:55
Poliţia REACŢIONEAZĂ după ce un preot-cântăreţ şi-a „tunat” numărul maşinii în BN IISUS

Cazul a ajuns la urechile reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, care vor „lua măsurile care se impun” în cazul în care șoferul Pomohaci va fi oprit în trafic și se va dovedi că acesta a încălcat legea.

Dar ce măsuri se impun în cazul „BN IISUS”? 

Ei bine, contactați de Vocea Transilvaniei, reprezentanții IPJ BN au analizat puțin situația și au ajuns la concluzia că preotul-cântăreț Cristian Pomohaci va putea fi sancționat pentru fapta sa, însă doar dacă va fi oprit în trafic, se va dovedi că are plăcuțe neconforme, și doar dacă circulă cu autovehiculul respectiv pe un drum public.

În fapt, legea arată clar că „este interzisă punerea în circulaţie a unui vehicul, înmatriculat sau înregistrat, care nu are montate plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare atribuite de autoritatea competentă ori dacă acestea nu sunt conforme cu standardele în vigoare”.

„Până nu e depistat, nu se poate ști ce este cu această fotografie care a apărut în mijloacele media. Dacă se dovedește a fi reală povestea, asta înseamnă că s-a încălcat articolul 99, aliniatul 1, punctul 17 din OUG 195/2002. Practic, plăcuțele nu ar corespunde standardelor în vigoare, pentru că fiecare plăcuță are un standard care trebuie respectat. Dacă s-ar adeveri că s-a încălcat legea, i s-ar reține certificatul de înmatriculare și plăcuțele fără drept de circulație vor fi ridicate pentru verificări. În plus, se va aplica și o sancțiune contravențională între 210 și 315 lei”, a precizat pentru Vocea Transilvaniei inspectorul de poliție Virginia Pîrlea, purtătorul de cuvânt al IPJ BN.

Noi îl avem în vizor”, a subliniat Pîrlea, întrebată dacă IPJ BN s-a autosesizat în acest caz.

Vă amintim faptul că preot ardelean Cristian Pomohaci, care pe deasupra cântă și muzică populară, a ales să-și pună la mașină numărul de înmatriculare „BN 11 SUS”. Mai mult decât atât, plăcuța sa de înmatriculare este una „personalizată”, cuvântul „Iisus” fiind lizibil de la o poștă.

Mașina cu pricina / Foto: tribuna.ro

Mașina cu pricina / Foto: tribuna.ro 

Jurnaliștii de la Tribuna au fost cei care au fotografiat mașina care aparține lui Cristian Pomohaci într-o parcare din localitatea sibiană Tîrnava, acolo unde preotul-solist a susținut un recital la Festivalul Tineretului în data de 23 august.

Rămâne de văzut dacă oamenii legii vor reuși să pună în aplicare legea în privința preotului-cântăreț, sau dacă acesta din urmă, văzând vâlva care s-a produs în urma alegerii sale, va renunța la plăcuța cu „IISUS” în favoarea uneia în normele legii, cu „11 SUS”.