Poliţia Română a cumpărat aproape 6.800 de maşini Duster şi Logan de la Dacia. Cât a costat un autoturism

Poliția Română a semnat contractul cu Automobile Dacia pentru 6.744 de automobile Logan, Duster și Dokker, destinate activităților poliției. Poliția Română a semnat contractul cu Automobile Dacia pentru 6.744 de automobile Logan, Duster și Dokker, destinate activităților poliției. Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/auto-transporturi/foto-politia-romana-a-cumparat-aproape-6-800-de-masini-duster-si-logan-de-la-dacia-la-un-pret-mediu-de-14-700-de-euro-19382918?fbclid=IwAR3TDciDHuy5DbWMalEbuEO2AVcvELZwDGxgwjdXuGSnEsNrjUy-0DHHijkInformaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

RomaniaTV.net
08 iun. 2020, 11:31
Poliţia Română a cumpărat aproape 6.800 de maşini Duster şi Logan de la Dacia. Cât a costat un autoturism

Ministerul Afacerilor Interne va plăti 483 de milioane de lei pentru cele 6.744 de automobile produse de Dacia la Mioveni, dar și două exemplare Dokker produse în Maroc. Este vorba despre 3.360 berline Logan și 3.382 SUV-uri Duster, care vor fi livrate treptat de compania deținută de Renault Group, potrivit Profit.ro.

Citeşte şi: Facebook are o nouă funcţie! Utilizatorii îşi pot transfera pozele pe Google Photos

Fondurile cu care vor fi achitate mașinile provin atât din bugetul MAI, cât și din fondurile de rezervă ale Guvernului. Recent, ministrul de Interne, Marcel Vela, a putut admira mașinile în fața ministerului, la finalul întâlnirii cu directorul Renault România, Christophe Dridri. Printre acestea se află și Dustere cu noile inscripții cu care minsitrul Vela vrea să reîmprospăteze imaginea Poliției Române, pe care dorește să o transforme în Poliția Națională.

Prețul mediu al mașinilor cumpărate este de 14.770 euro pe bucată, un preț foarte bun având în vedere că vorbim despre autospeciale echipate, din care jumătate sunt SUV-uri Duster. Nu au fost oferite detalii despre motorizările acestor mașini. Dacia a repornit producția de automobile după pauza impusă de pandemia de coronavirus, dar ritmul nu este unul extraordinar, din cauza cererii scăzute pe piețele vestice.

Potrivit informațiilor transmise de companie, în prezent sunt fabricate aproximativ 1.200 de vehicule pe zi și ritmul ar putea crește la 1.300 în această lună.

Citeşte şi: O puştoaică înzestrată cu simţ artistic a adus iarna pe maşinile dintr-o parcare. A scrijelit fulgi de zăpadă pe 37 de autoturisme