Poliţia Română a scos la concurs 1.900 de posturi. Un candidat: „E un job stabil. Sunt respectat”

Peste 1.500 de oameni, printre care şi unii cu vârste mai mari de 50 de ani, s-au înscris, până joi după-amiază, la concursurile organizate de Poliţia Capitalei pentru cele 200 de posturi de agenţi de ordine publică. Unii dintre candidaţi spun că au venit pentru că locul de muncă este stabil, iar salariul nu întârzie.

08 apr. 2016, 06:09
Poliţia Română a scos la concurs 1.900 de posturi. Un candidat: „E un job stabil. Sunt respectat”

Aglomeraţie mare pe trotuarele din faţa Poliţiei Capitalei. Miercuri după-amiază, coada celor care doreau să se înscrie la concursurile pentru poliţişti se întindea pe aproximativ 80 de metri între Calea Victoriei şi intrarea în Poliţia Capitaliei de pe strada Eforie, reunind peste 300 de persoane. În faţa clădirii alăturate se formase o altă coadă, de aproximativ 100 de persoane, care se înscriseseră deja şi aşteptau să facă vizita medicală.

Unii dintre cei care stau la coadă nu mai sunt la prima tinereţe, dar cred că este momentul pentru o reorientare în carieră.

Vlad Nae se află în coada mai puţin numeroasă, a celor care aşteaptă să intre la controlul medical. După ce a stat trei ore în soarele dimineţii, acum Vlad Nae le poate explica tuturor că trebuie să meargă la cealaltă coadă şi le dă detalii despre cum decurge procedura şi ce acte le sunt necesare.

Pentru viitor. E un job stabil. Sunt respectat, faţă de alte domenii. N-am neapărat o secţie unde aş vrea. Rutiera e OK. Nu aş vrea criminalistică pentru că nu sunt pregătit momentan şi cine ştie ce cazuri întâlnesc. O să mă decid, nu ştiu exact. Important este să iau examenele„, spune Vlad.

Un alt tânăr este şi mai pragmatic: „Normal că vin pentru un salariu pe care îl iei la timp, pentru un loc de muncă stabil şi o pensionare care vine când încă mai ai de trăit„.

„Poliţia Capitalei scoate la concurs 200 de locuri, 194 pentru civili şi şase pentru reîncadrări. Acestea sunt la structuri de ordine şi siguranţă publică de la secţiile de poliţie. Practic, vor fi agenţi de ordine şi siguranţă publică.. (…) Vor fi programaţi la examenul psihologic, iar proba fizică va consta în abdomene şi alergare de rezistenţă 1000 de metri, după care va avea loc proba scrisă, ce constă într-un examen grilă, pe data de 14 mai”, a declarat inspectorul Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, pentru News.ro.

Poliţia Română a scos la concurs 1.900 de posturi, dintre care 1.854 vor fi ocupate prin angajări din sursă externă, iar 46 prin reîncadrări de personal. Pot participa la concurs persoanele care sunt absolvente de liceu, cu diplomă de bacalaureat, au înălţimea de minimum 1,65 metri – bărbaţii – şi 1,60 metri – femeile – şi deţin permis de conducere categoria „B”.

Citeşte şi Ziua Poliţiei Române, sărbătorită în aer liber cu demonstraţii spectaculoase VIDEO