Poliţia Rutieră stă la pândă. Sute de şoferi AMENDAŢI în Capitală. Vezi pentru ce

Aproximativ 200 de şoferi au fost sancţionaţi şi au fost reţinute 16 permise de conducere într-o acţiune desfăşurată vineri noapte de Brigada Rutieră a Capitalei pentru identificarea şi sancţionarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor interzise.

RomaniaTV.net
11 ian. 2014, 11:06
Poliţia Rutieră stă la pândă. Sute de şoferi AMENDAŢI în Capitală. Vezi pentru ce

Potrivit unui comunicat emis sâmbătă de DGPMB, au fost întocmite 11 dosare de cercetare penală şi au fost reţinute 16 permise de conducere în vederea suspendării, dintre care 8 pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Valoarea maximă a unei sancţiuni a atins valoarea de 1.700 lei şi a fost dată pentru săvârşirea contravenţiei de conducere a unui autoturism pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, permisul de conducere al şoferului respectiv a fost reţinut în vederea suspendării pe o perioadă de 90 de zile.

Un caz deosebit l-a reprezentat un tânăr de aproximativ 25 de ani, din Bucureşti, care conducând pe Splaiul Independenţei a observat filtrul Brigăzii Rutiere şi a schimbat brusc direcţia de mers. Mai multe echipaje de poliţie au pornit în urmărirea lui şi după câteva sute de metri a fost oprit. S-a constatat în urma verificărilor că tânărul avea permisul de conducere suspendat şi pe numele său mai fuseseră întocmite 9 dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul rutier.

În urma testării cu aparatul etilotest a fost relevată o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus la sediul INML în vederea recoltării de probe biologice şi a fost întocmit dosar de cercetare penală.

La acţiunea de vineri noapte au participat şi lucrători ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Serviciul Canin din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, se mai menţionează în comunicat.