Poliţia şi Colegiul Medicilor anchetează doi medici din Galaţi şi Mehedinţi acuzaţi de malpraxis

Eroare medicală sau complicaţii post operatorii? Acestea sunt ipotezele pe care le ia în calcul o comisie a Colegiului Medicilor, în cazul unei fetiţe de 14 ani din Mehedinţi, operată de două ori în două săptămâni. Prima oară de apendicită, iar a doua oară de peritonită. Şi la Galaţi, o familie trăieşte o dramă după ce băieţelul lor de doi ani a murit în spital.

RomaniaTV.net
07 mart. 2012, 07:11
Poliţia şi Colegiul Medicilor anchetează doi medici din Galaţi şi Mehedinţi acuzaţi de malpraxis

Părinţii spun că au venit la Spitalul de Pediatrie din Galaţi cu micuţul în stare febrilă, iar la câteva ore, băieţelul a murit. Ei acuză medicii că nu i-au administrat tratamentul corect.

În schimb, medicii susţin că micuţul avea meningită şi că starea lui s-a agravat într-un timp foarte scurt.

Părinţii îi acuză pe medici de neglijenţă şi au sesizat Comisia de Monitorizare a Cazurilor de Malpraxis, care a deschis o anchetă. Şi poliţiştii cercetează cazul.

„În cauză, politiştii au întocmit un dosar penal privind moartea suspectă a copilului”, a declarat Cristina Tatulici, purtător de cuvânt IPJ Galaţi.

La Mehedinţi, suspiciunile planează asupra cazului unei adolescente operate de două ori în două săptămâni. Fata a început să se simtă rău la câteva zile de la prima operaţie, de apendicită. Primul semnal de alarmă l-a tras o asistentă, după ce fata s-a prezentat la spital pentru scoaterea firelor.

Din acest moment, a început calvarul. Tânăra s-a simţit din ce în ce mai rău. A fost trimisă la spitalul de boli infecţioase, unde a stat 36 de ore. A revenit la Spitalul Judeţean, unde rudele spun că i s-a pus un diagnostic ginecologic. Până la urmă, speriată, familia a ajuns cu fata la un cabinet particular, unde a primit diagnosticul peritonită.

Medicii susţin că a doua oară a fost vorba despre un abces pelvian.

„Sigur că vom face o ancheta, vom vedea concret ce s-a întamplat în acest caz şi vom lua măsurile necesare”, a precizat Denise Buzulică, director adjunct Spitalul Judeţean Turnu Severin.

Colegiul Medicilor din Mehedinţi anchetează cazul.