Poliţia spaniolă a arestat nouă români care furau maşini agricole pentru a le vinde în România

Zece presupuşi membri ai unei bande dedicate furtului de mecanisme şi vehicule agricole din provincia spaniolă Alicante pentru a le trimite şi vinde apoi în România au fost arestaţi în cursul unei operaţiuni comune a Gărzii Civile şi Poliţiei naţionale, informează vineri La Verdad, care precizează că printre cei zece se numără nouă români.

RomaniaTV.net
14 iun. 2013, 17:36
Poliţia spaniolă a arestat nouă români care furau maşini agricole pentru a le vinde în România

Cei arestaţi, cu vârste între 20 şi 55 de ani, sunt acuzaţi că fac parte dintr-o organizaţie ai cărei membri fură de prin case din diverse localităţi din regiunile L’Alcoia şi El Comtat, mai ales Alcoy, Cocentaina şi Muro de Alcoy, după cum au informat vineri cele două corpuri de securitate.

Agenţii i-au surprins pe presupuşii membri ai grupului infracţional când încărcau un camion de mare tonaj pe şoseaua dintre Agres şi Muro de Alcoy. În vehicul s-au găsit, printre altele, patru tractoare de diferite mărci şi modele, unelte, două televizoare, mai multe geamantane cu îmbrăcăminte, care ar fi provenit din furturi comise în locuinţe din provincie.

În cursul percheziţiilor domiciliare efectuate în Alcoy s-a confiscat, între altele, o puşcă. Ancheta, care a început în februarie după ce s-a constatat o creştere a numărului furturilor de acest tip în ambele regiuni, rămâne deschisă, fapt pentru care nu sunt excluse noi arestări.