Poliţia turcă a făcut raiduri prin tribunale. Mai multe persoane din sistemul judiciar au fost arestate

Poliţia turcă a făcut o serie de raiduri prin cele mai importante tribunale şi a arestat mai multe persoane din sistemul judiciar.

15 aug. 2016, 20:32
Poliţia turcă a făcut raiduri prin tribunale. Mai multe persoane din sistemul judiciar au fost arestate

Poliţia turcă a efectuat, luni, raiduri la cel mai important tribunal şi la alte două instanţe de judecată din Istanbul, arestând zeci de membri ai personalului de judecată în cadrul unei anchete privind lovitura de stat eşuată din luna iulie, informează Reuters.

Raidurile poliţieneşti au avut loc la Palatul de Justiţie, unde se judecă cele mai importante procese şi care a devenit un simbol puternic al represiunii de după puciul eşuat care a epurat sistemul judiciar, poliţia, educaţia şi justiţia, informează Reuters. 

Citeşte şi Erdogan nu are „niciun respect” pentru justiţia germană şi critică Uniunea Europeană

În urma acestui raid au fost emise 173 de mandate de arestare pentru personalul judecătoresc, dintre care 134 de persoane vizate au fost deja arestate în urma acestui raid, iar locuinţele acestora au fost percheziţionate, a informat agenţia de presă turcă Anadolu.

Peste 35.000 de persoane au fost arestate după puciul eşuat din 15 iulie şi alte zeci de mii suspendate din funcţiile lor, ca măsură de represiune a puciştilor iniţiată de Ankara.