Poliţia turcă acţionează în forţă pentru a preveni noi demonstraţii în centrul oraşului Istanbul

Poliţia turcă a făcut uz de gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa manifestanţii care intenţionau să-şi reia protestele antiguvernamentale în centrul Istanbulului, după ce guvernatorul oraşului, Huseyin Avni Mutlu, a avertizat că nu se va mai permite pentru moment accesul în Piaţa Taksim şi în Parcul Gezi, din care manifestanţii au fost scoşi cu forţa în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică informează AP şi EFE, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
16 iun. 2013, 14:29
Poliţia turcă acţionează în forţă pentru a preveni noi demonstraţii în centrul oraşului Istanbul

Tanchetele poliţiei folosesc jeturi sub presiune cu ‘o soluţie medicinală’, a declarat guvernatorul duminică, după ce unii manifestanţi care au fost udaţi s-au plâns iritaţii cutanate. Respingând ca ‘speculaţii false’ informaţiile conform cărora autorităţile ar fi utilizat ‘produse chimice’, el a susţinut că a fost vorba despre o ‘soluţie medicinală’ care poate fi recunoscută datorită coloraţiei sale, dar care nu are efecte nocive, relatează EFE.

Anterior, secretarul general al Colegiului Medicilor din Istanbul confirmase pentru ziarul Milliyet că persoane care au fost expuse tirurilor tunurilor cu apă au suferit o reacţie alergică şi o senzaţie de arsură.