Politica ECONOMICĂ a României, LĂUDATĂ în Financial Times

Un expert în pieţe emergente al unei bănci internaţionale consideră că politica economică a ţării noastre este un exemplu pentru alte state.

RomaniaTV.net
16 ian. 2014, 09:27

Politica economică a României este apreciată de Timothy Ash, şeful departamentului de cercetare a pieţelor emergente al Standard Bank. Potrivit expertului, România este unul dintre statele în curs de dezvoltare care se împrumută în condiţii tot mai bune în 2014.

Ţara noastră a vândut săptămâna aceasta obligaţiuni de 2 miliarde de dolari cu scadenţe lungi, de 10 ani şi 30 de ani. O premieră pentru România, care nu s-a mai împrumutat până acum pe o perioadă atât de lungă. Expertul consideră că aceste împrumuturi au fost luate în condiţii favorabile atât pentru statul român, cât şi pentru investitori. În plus, Timothy Ash susţine că ţara noastră este exemplul preferat al FMI.

Finanţele sale publice sunt bune (datorie publică şi deficit mici – situaţie de invidiat în Uniunea Europeană, inclusiv în Marea Britanie – şi o marjă de siguranţă fiscală substanţială) iar reformele structurale ar trebui să genereze o creştere solidă în perioada următoare, scrie expertul bancar pe blogul Financial Times.

Acesta mai afirmă că, în 2014, în timp ce multe dintre statele mai mari au probleme destul de serioase, împrumuturile ţărilor emergente europene, aşa cum este şi România, reprezintă o investiţie bună, ţinând cont de riscuri şi de posibilităţile de câştig.