Politica Rusiei este ca Ebola sau Statul Islamic. Cine spune asta

Preşedintele american Barack Obama a declarat luni că politica Rusiei este unul dintre cele trei motive principale în legătură cu care americanii ar trebui să-şi facă griji, pe lângă virusul Ebola şi gruparea teroristă Statul Islamic, informează marţi RIA Novosti.

21 oct. 2014, 09:06
Politica Rusiei este ca Ebola sau Statul Islamic. Cine spune asta

Barack Obama compară politica Rusiei cu ameninţarea reprezentată de Ebola şi Statul Islamic. ‘Oamenii sunt în continuare îngrijoraţi. Şi, ei sunt îngrijoraţi din trei motive: unul, pe plan internaţional, există o perioadă zbuciumată în Orientul Mijlociu… Criza Ebola… Situaţia din Ucraina şi agresiunea Rusiei – acestea îi îngrijorează pe oameni. Deci, există acest sentiment de incertitudine în străinătate’, a declarat  preşedintele american.

Citeşte şi Rusia NU va îndeplini condiţiile Occidentului pentru a scăpa de sancţiuni

Nu este prima dată când Obama face astfel de declaraţii, iar afirmaţiile sale au fost aspru criticate de Moscova. Obama a mai comparat Rusia cu teroriştii şi virusul Ebola în discursul său din luna septembrie în cadrul Adunării Generale a ONU.

Ministerul rus de Externe a calificat atunci discursul lui Obama ca fiind ‘un set de clişee şi lozinci’. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că astfel de estimări sunt ‘dincolo de bine şi de rău’.