Politician român, mort după ce s-a infectat cu covid în concendiu

Gabriel Lungu, şeful Corpului de Control al Inspecției Muncii și fost secretar de stat, a murit după ce infectase în concediu cu coronavirus.

23 dec. 2020, 10:21
Politician român, mort după ce s-a infectat cu covid în concendiu

UPDATE. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa lui Gabriel Lungu. Acesta a murita murit.

„Gabriel Lungu a fost un OM rar… O tărie de caracter și o capacitate intelectuala cum nu avem multi. Am avut privilegiul sa lucrez cu el înspre binele comunității , multi ani! Mi e greu sa vorbesc despre tine, Gabi, la trecut! Condoleanțe familiei greu încercate . Dumnezeu sa te ocrotească !”, a scris pe Facebook senatorul Haralambie Vochitoiu.

Politician în stare gravă după ce s-a infectat cu covid. Este vorba despre şeful Corpului de Control al Inspecției Muncii și fost secretar de stat, Gabriel Lungu.

Politician in stare gravă, după ce a fost confirmat cu covid. A luat virusul din vacanţă

Acesta s-a infectat cu coronavirus în timpul unui concediu petrecut în ţară.

Starea de sănătate i s-a agravat rapid, iar în prezent Gabriel Lungu este intubat la secţia ATI a spitalului Muncipal Lupeni. Medicii fac eforturi pentru a-i salva viaţa, potrivit gândul.ro.

Citeşte şi Petre Daea, infectat cu coronavirus. Primele declaraţii de pe patul de spital

Cine este Gabriel Lungu

Gabriel Lungu a fost jurist la Prefectura judeţului Hunedoara, city manager al Primăriei municipiului Lupeni şi consilier la cabinetul senatorului Haralambie Vochiţoiu. Apoi, a fost secretar de în Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, după ce a fost numit în funcție, în februarie 2015, perioadă în care premier era Victor Ponta.

Eliberat din funcție după numai un an, acesta a revenit într-o funcție de secretar de stat în iulie 2019, când a fost numit, la Ministrul Economiei de către Viorica Dăncilă.

Demis din nou din funcție, de această de dată de către fostul premier Ludovic Orban, Gabriel Lungu a ajuns la Inspecția Muncii, în funcția de șef al Corpului de Control Intern.