Politician USR, bătut de un consilier PNL când strângea semnături pentru Dan Barna VIDEO

Presedinte filialei USR Balesti, judetul Gorj, acuza un consilier local PNL ca l-a batut, in timp ce strangea semnaturi pentru candidatul la prezidentiale Dan Barna. Scena a fost filmata. Politia a demarat o ancheta in acest caz.

03 sept. 2019, 06:37
Politician USR, bătut de un consilier PNL când strângea semnături pentru Dan Barna VIDEO

Florin Papuc, presedintele filialei USR Balesti, sustine ca a fost lovit, imbrancit si injurat de un consilier PNL din localitate, in timp ce strangea semnaturi pentru Dan Barna. El spune ca scandalul ar fi pornit dupa ce l-ar fi facut „repetent” pe alesul PNL.

„Am fost atacat de un consilier PNL, la Stolojani, in comuna Balesti, aproape de locuinta dansului. Strangeam semnaturi pentru Dan Barna si a venit la mine brusc. M-a lovit peste mana, m-a jignit, m-a amenintat, la fata nu m-a lovit, ca nu a putut, m-am aparat. Am zis ca nu ma pun cu un om de 70 de ani, ca nu facem noi scandaluri”, a relatat Florin Papuc.

Bataia ar fi pornit de la reprosurile pe care Florin Papuc i le-a adus consilierului PNL, ca si-ar fi angajat fata la primarie.

Politia a deschis o ancheta in acest caz.

„La data de 1 septembrie, politisti din cadrul Politiei Municipiului Targu-Jiu au fost sesizati prin apelul 112 de catre un barbat de 36 de ani, din comuna Balesti, despre faptul ca, in cursul aceleiasi zile, in timp ce se afla pe raza localitatii Balesti, a avut un conflict spontan cu un barbat de 67 ani, din aceeasi localitate, care ar fi exercitat acte de violenta asupra sa, iar prin imbrancire i-ar fi trantit telefonul mobil de sol, spargandu-i ecranul. In cauza, politistii au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de lovire sau alte violente si distrugere”, a precizat Victor Tuhasu, purtatorul de cuvant al IPJ Gorj.

Biroul Politic Judetean Gorj al Partidului National Liberal a anuntat, luni, ca va analiza situatia de la Balesti.

„Toti militantii PNL Gorj trebuie sa evite astfel de situatii si sa inteleaga ca sunt candidati sau reprezentanti ai echipelor de campanie ale unor partide politice care vor incerca sa ne provoace pentru a se face vizibili. Liderul USR Balesti, implicat in acest incident, este recunoscut in comunitate ca fiind o persoana conflictuala, care a avut acest gen de comportamente si in perioadele in care a activat la alte partide politice. Partidul National Liberal, filiala Gorj, nu agreeaza astfel de comportamente, iar militantilor PNL li se recomanda sa nu raspunda provocarilor de acest gen din partea reprezentantilor contracandidatilor nostri”, se precizeaza intr-un comunicat al PNL Gorj.